Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 25. maj

Danas je sreda, 25. maj

 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je proteklog dana i noći 30 puta. Za kućne preglede u gradu javilo se 15 građana, dok su lekarsku pomoć potražila 4 pacijenta u selima kikindske opštine. Na zdravstvene tegobe žalilo se 11 osoba koje su pregledane u ambulanti Hitne pomoći.

Radosne vesti:

Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice, u protekla 24 sata, rođen je jedan dečak-saznajemo u kikindskom porodilištu.

Nestanak struje:

Zbog radova na mreži, danas od 8 do 10 sati struju neće imati potrošači u blokovima B, E i F u Mirkonaselju, kao i u ulici Jovana Jovanovića Zmaja, od Mihajla Pupina do Petefi Šandora, a od 11 do 13 časova: Mihajla Pupina, od Jovana Jovanovića Zmaja do Velikog Bedema, Miloša Ostojina, od Kosovske do Mihajla Pupina, Njegoševa, od Kosovske do Mihajla Pupina, Njegoševa,  od Mihajla Pupina do broja 154, Kosovska, od Miloša Ostojina do Njegoševe, Braće Subotički, od Mihajla Pupina prema Partizanskoj (do pola ulice), i Toze Markovića, od Mihajla Pupina do broja 118. 

U četvrtak, 26. maja od 8 do 9 sati struju neće imati potrošači u ovim ulicama: Rade Trnića, od Maksima Gorkog do Prvog maja, Cerska, Prvog maja i Maksima Gorkog, od 8 do 10 sati: Njegoševa, od Kosovske do Vuka Karadžića, Kosovska, od Njegoševe do Toze Markovića, Ive Lole Ribara, od Miloša Ostojina do Toze Markovića, i Blok 35; od 9:30 do 10:30 časova: Nikole Pašića, od Braće Laković do Vojvode Putnika, i Vojvode Putnika, od Nikole Pašića do Jaše Tomića, a od 11 do 13 sati: Uglješe Terzina, od Mihajla Pupina do Kosovske, Jovana Jovanovića Zmaja, od Ive Lole Ribara do Mihajla Pupina, Miloša Ostojina, od Ive Lole Ribara do Kosovske, Kosovska, od Uglješe Terzin do Miloša Ostojina, Ive Lole Ribara, od Miloša Ostojina do Jovana Jovanovića Zmaja, Miloša Ostojina, od Ive Lole Ribara do Borisa Kidriča, Vuka Karadžića, od Jovana Jovanovića Zmaja do Sinđelićeve, Jovana Jovanovića Zmaja, od Ive Lole Ribara do Vuka Karadžića, Vuka Karadžića (leva strana) od Jovana Jovanovića Zmaja do Miloša Ostojina, Vuka Karadžića brojevi 12, 14 i 20, Jovana Jovanovića Zmaja, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara, Uglješe Terzina, od Vuka Karadžića do Ive Lole Ribara.

Sakupljanje kabastog otpada:

U okviru akcije sakupljanja kabastog otpada, još danas dva kontejnera biće u Masarikovoj, a 4 u Hajduk Veljkovoj ulici; danas i sutra: po 6 kontejnera biće u Dositejevoj i Vojvode Putnika, od Nikole Tesle do Branka Radičevića, u četvrtak i petak: u Braće Laković i Semlačkoj, a od petka do ponedeljka: po jedan kontejner biće u Vinogradskoj ulici i u Jugovićevom sokačetu, a 4 u Jugovićevoj ulici. 

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Kulturni centar:

Povodom obeleževanja 37 godina postojanja, Kulturni centar će danas od 18 do 21 sat organizovati „Noć mladosti, kulture i ljubavi“. U okviru programa u Kulturnom centru i na bini ispred, biće predstavljene različite aktivnosti koje ova ustanova realizuje. 

Matura 2022:

Danas u 18:30 časova, na Starom jezeru će biti održan javni čas plesa za maturante i sve zainteresovane građane, u sklopu projekta „Matura 2022. godine“ koju sprovodi Policijska uprava Kikinda, uz podršku lokalne samozprave.

Narodni muzej:

U četvrtak, 26. maja u svečanoj sali Narodnog muzeja biće održan koncert operskih arija. Nastupiće sopran Ljiljana Lišković i Strahinja Đokić na klaviru. Početak je u 19 sati, ulaz je slobodan. 

Pozorište:

U kikindskom Narodnom pozorištu, u petak, 27. maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika.

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 117,5235 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

 Vreme:

Smena sunca i oblaka, sa mogućim kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Najviša temperatura u Kikindi biće 33 stepena. 

Bioprognoza: 

Usled biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima i nervno labilnim osobama. Moguće su izvesne tegobe kod srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti nervoza i smanjena radna sposobnost. Svim učesnicima u saobraćaju preporučuje se dodatni oprez.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!