Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 22. jul

Danas je četvrtak, 22. jul

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 38 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 22 pregleda, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 16 građana. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su dve bebe (dečak i devojčica).

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovana je jedna saobraćajna nezgoda u Senti. 

Suzbijanje komaraca:

Gradski Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj obaveštava javnost da će danas, u periodu između 18 i 21 sat, biti izvršen tretman suzbijanja odraslih formi komaraca, hemijskim putem iz vazduha, na teritoriji Kikinde i okolnih naseljenih mesta. Preparat koji će biti korišćen toksičan je za pčele. Ukoliko meteorloški uslovi ne dozvole izvršenje tretmana večeras, on će biti odložen za petak, 23. jul. Takođe danas biće izvršen i tretman suzbijanja larvi komaraca na kanalima i barama, kao i tretman odraslih formi u podrumima stambenih i drugih objekata. Preparati koji će biti korišćeni u ovim tretmanima nisu toskični za pčele. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Treća redovna akcija dobrovoljnog davanja krvi u ovom mesecu biće organizovana u ponedeljak, 26. jula, u prostorijama Crvenog krsta, u periodu između 8:30 i 13 sati. Zalihe dragocene tečnosti su u letnjim mesecima na minimumu, pa se pozivaju građani da se odazovu akciji u što većem broju. 

NSZ:

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Obuke će biti realizovane onlajn, a učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, je potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko internet sajta: gsi.algoritam.org. Rok za prijavljivanje nezaposlenih lica je 18. avgust, dok je početak programa planiran za 1. septembar 2021. godine.

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Promocija knjige:

Zbirka priča Milene Živkov „Pokušaj života“ biće predstavljena u Narodnoj biblioteci „Jovan Popović“ večeras u 20 sati. Osim autorke, o knjizi će govoriti recenzenti: Mladen Đuričić i Viktor Škorić. 

Književno-muzički program u Narodnom pozorištu:

Poetsko-muzičko veče „Buđenje svesti“ biće organizovano u petak, 23. jula, sa početkom u 19 sati u Narodnom pozorištu. Učestvuju: Nada Aničić Crljenica i ansambl „Renesans“. Ulaz je slobodan. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u kikindskoj Biblioteci u petak, 23. jula biće prikazano dansko ostvarenje „Još jedna tura“, ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji strani film. Početak je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Atelje Tera:

Prezentacija sa projekcijom i razgovor sa umetnicima učesnicima 40. Internacionalnog simpozijum vajara biće održani danas u Ateljeu „Tera“, sa početkom u 18 sati. 

Tera Viva art festival:

Tera Viva art fest, prateći program Internacionalnog simpozijuma vajara, biće održan u petak, 23. i subotu, 24. jula, u dvorištu Ateljea „Tera“, u Ulici Danila Kosića bb. Program namenjen deci, u okviru kojeg će biti održane radionice i igraonice, biće realizovan u petak, sa početkom u 16 sati. Muzički deo programa oba dana festivala počinje u 20 sati. Svi programi su besplatni. 

Sport:

Noćni turnir u malom fudbalu u Iđošu počinje u subotu, 31. jula, kotizacija po ekipi je 7 hiljada dinara, a prijavljivanje traje do 30. jula, kada će biti obavljen i žreb. Takmičenje se organizuje pod pokroviteljstvom Mesne zajednice Iđoš i lokalne samouprave, a ekipu koja osvoji prvo mesto očekuje nagrada od čak 160 hiljada dinara. Drugoplasirana ekipa dobija 50 000, a treća 30 000 dinara. Sve informacije se mogu dobiti na: 064 317 84 43

Uprava OFK “Kikinde“ obaveštava sve navijače, ljubitelje fudbala, prijatelje kluba i ostale zainteresovane da je počela prodaja sezonskih karata za takmičarsku sezonu 2021/22. Kikindski klub se od ove sezone takmiči u Srpskoj ligi – Vojvodina, koja je treći stepen fudbalskog takmičenja u Srbiji. Sezonske karte važe za sve prvenstvene utakmice koje se igraju na stadionu OFK “Kikinda“ i koštaju 2.500 dinara. Sezonske karte važiće i za utakmice KUP-a, dok će cena pojedinačnih ulaznica iznositi 200 dinara. Sve informacije za kupovinu sezonskih karata mogu da se dobiju na brojeve telefona: 064/99-75-175 i 064/27-92-822.

Vreme:

Sunčano i umereno toplo. Najviša temperatura u Kikindi biće 29 stepeni. 

Bioprognoza: 

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa varirajućim krvnim pritiskom i obolјenjima srca se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu zamaranja i glavobolјe. Preporučuje se umerena fizička aktivnost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!