INFO Servis

Obeležen Svetski dan sladoleda: Turistička organizacija grada Kikinde počastila najmlađe sugrađane

Turistička organizacija grada Kikinde organizovala je akciju na Gradskom trgu povodom Svetskog dana sladoleda. Veliki broj dece učestvovao je u interaktivnoj raionici sa glumcima pozorištanceta “Lane“, a potom su po celom Gradskom trgu tražili QR kodove i na osnovu njih pronalazili nagrade, odnosno sladoled.

Još prilikom osnivanja Turističke organizacije grada Kikinde, mi smo pozvali naše sugrađane da nam daju ideje, a jedna od njih bila je da se obeleži i Svetski dan sladoleda. Mi smo to sa radošću prihvatili pa smo se okupili na Gradskom trgu, da zajedno sa mališanima, jer se oni ujedno i najviše raduju sledoledu, napravimo lepu dvosatnu manifestaciju, koja će sigurno prerasti u neku lepu i tradicionalnu manifestaciju. Sve je održano u dva segmenta. Prvi segment je bio namenjen najmlađima, tako što su uz pomoć naših drugara iz pozorišta Lane učestvovali u interaktivnim igrama, a najuspešniji učesnici dobili su sladoled. Nešto stariji učesnici su uz pomoć mobilnog telefona čitali QR kodove koji su bili postavljeni na našim turističkim atrakcijama, kako bi došli do glavne nagrade, a to je sladoled. Veliku pomoć dobili smo od velikog broja sladoledžija u gradu, pa bih javno zahvalila poslatičarnicama “Čeri“, “Sabo“, “Sport“, “Korzo“, “Fontana“ i “Specijal“ – istakla je Marijana Mirkov, iz Turističke organizacije grada Kikinde.

Deca su učestvovala zajedno sa glumcima dečjeg pozorišta “Lane“ u radionici na kojoj su se govorili stihovi naših najpoznatijih pisaca za decu, a potom su se igrale muzičke stolice. Tražili su se QR kodovi, izviđači su takođe učestvovali u ovoj interesantnoj manifestaciji:

-Nama je ovo od veoma velikog značaja, održavanje ovakvih manifestacija baš iz razloga što naša škola glume počinje da radi sa decom koja imaju do devet godina, kao i starija grupa koja učestvuje u predstavama, dok mlađi i nemaju toliko prilike, tako da su upravo ovakve manifestacije odlične jer se baš najmlađi predstavljaju publici, imaju javni nastup, odlobađaju se treme, sve je interaktivnog tipa, pa imaju deca prisan odnos sa publikom i zaista nam je značajna ovakva stvar u našem gradu. Deca su govorila poeziju koju smo pripremili, pripremili smo poeziju o slatkišima, odnosno sladoledu, a na kraju smo svi zajedno igrali muzičke stolice, što se deci takođe jako svidelo – podsetila je Sanja Petkov, glumica pozorištanceta “Lane“.

Iz Turističke organizacije grada Kikinde pozvali su sve građane da im predlože ideje, koje će u skladu sa mogućnostima, biti i sprovedene.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!