Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 20. januar

Danas je četvrtak, 20. januar

Srpska pravoslavna crkva i vernici danas slave Svetog Jovana Krstitelja, praznik posvećen svetitelju i proroku koji je krstio Isusa Hrista na reci Jordanu. U crkvenom kalendaru ovaj praznik obeležen je crvenim slovom. Prema broju svečara koji je slave, ova slava je na četvrtom mestu. 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 22 puta. Na poziv pacijenata bilo je 15 intervencija, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 7 građana. 

Radosne vesti:

U toku jučerašnjeg dana u Kikindi rođene su dve bebe (devojčica i delak).

Kovid ambulante:

Zbog povećanog broja pregleda kovid ambulante u Mikronaselju i kod Tehničke škole rade od 7 do 22 sata. Dnevno se otkrije i do 100 novih slučajeva. U Bolnici hospitalizovano je 15 pacijenata zaraženih koronavirusom. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Crveni krst Kikinda i Zavod za transfuziju krvi Vojvodine danas organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi. Svi koji to žele dragocenu tečnost moći će da daruju od 8:30 do 13 sati. 

Udruženje penzionera:

Gradsko udruženje penzionera obaveštava zainteresovane članove da mogu da rezervišu ogrevno drvo za narednu zimu. Za one koji to urade do kraja februara cena će biti zagarantovana, neće se menjati, a iznos će se plaćati na deset mesečnih rata, obustavom sa penzije. Radno vreme Udruženja je ponedeljkom, sredom i petkom od 9 do 12 sati, a telefon za sve informacije je: 421 442. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će redovna novčana naknada za nezaposlena lica za decembar biti isplaćena danas, dok će sutra, 21. januara biti isplaćena privremena novčana naknada za lica koja žive na i izvan teritorije AP Kosova i Metohije. 

Socijalna davanja:

Danas će biti isplaćena sledeća socijalna davanja za decembar mesec: osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine, roditeljski i dečji dodatak, novčana socijalna pomoć, posebna novčana naknada, dodatak za negu i pomoć drugog lica, kao i novčana naknada za rad hranitelja i naknada za izdržavanje korisnika na porodičnom smeštaju. 

Prikupljanje sredstava za sugrađanina Arsena Tanackova:

Fondacija „Budi human“ prikuplja novčana sredstva za dvadesetdvogodišnjeg Arsena Tanackova iz Kikinde, koji je prošle godine u teškoj saobraćajnoj nesreći zadobio povrede opasne po život. Da bi Arsen ponovo prohodao i vratio se starom životu neophodna je dalja rehabilitacija u vidu neurorobotike, fizikalnih terapija kao i tretman matičnim ćelijama koje bi mu pomogle u oporavku. Sredstva su mu potrebna i za ortopedska pomagala, medicinski potrošni materijal, za troškove apoteke kao i za putne troškove i smeštaj. Arsenu možete pomoći slanjem sms poruke, upišite 1112 i pošaljite na 3030. Cena poruke je 200 dinara. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 21. januara biće predstava „Kovači“. Početak je zakazan za 20 sati. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom susnežicom. Najviša temperatura u Kikindi 3 stepena. 

Bioprognoza: 

Osobama sa srčanim obolјenjima i astmatičarima se savetuje opreznost usled očekivanog uticaja biometeorološke situacije. Promenlјivo raspoloženje, pospanost i glavobolјa su mogući kod meteoropata. Neophodan je dodatan oprez učesnicima u saobraćaju.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!