Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 16. jul

Danas je petak, 16. jul

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 33 puta. Na poziv pacijenata obavljeno je 21 pregled, dok je u ambulanti pomoć zatražilo 12  građana. 

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna beba muškog pola.

Policijska uprava Kikinda:

Prema podacima Policijske uprave Kikinda, u toku jučerašnjeg dana, na teritoriji Severnobanatskog upravnog okruga, registrovane du dve saobraćajne nezgode, u Kikindi i Senti, u kojima je jedno lice zadobilo lake telesne povrede. Zabeležen je i jedan manji požar u Kikindi. 

Promena lokacije vakcinalnog punkta i kovid ambulante i epidemiološka situacija:

Punkt za vakcinaciju nalazi se u Drugoj zdravstvenoj ambulanti, pored Tehničke škole i otvoren je svakog dana od 8 do 18 sati. Kovid ambulanta prebačena je u Mikronaselje, u Svetosavsku ulicu broj 105, a radno vreme je svakog dana od 7 do 20 sati. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Na jučerašnju akciju dobrovoljnog davanja krvi došla je 61 osoba, od kojih je 59 dalo krv, dok su dve odbijene iz medicinskih razloga. Naredna akcija zakazana je za ponedeljak, 26. jul. 

JP Kikinda:

JP “Кikinda” apeluje na građane da racionalno troše vodu iz javne vodovodne mreže, kako bi bilo obezbeđeno uredno vodosnabdevanje svih korisnika u gradu i okolnim selima. Svake godine, uoči letnje sezone, potrošnja vode bude veća od uobičajene. Posledice neracionalne potrošnje se naročito osete u „špicu“ kada je i sama potrošnja vode najveća, odnosno između 17 i 22 časa. Tada najčešće i dolazi do pada pritiska vode u objektima višeporodičnog stanovanja. Apelujemo se na sugrađane da savesnim i odgovornim odnosom, racionalno i namenski koriste vodu iz javnog vodovoda, a to se, pre svega, odnosi na zalivanje travnjaka i bašti, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena, češće pranje motornih vozila i slično. Apel je da se ovakve aktivnosti obavljaju po mogućnosti u ranijim jutarnjim časovima.  Na taj način biće omogućeno da svi potrošači imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja kako bi se obezbedio dovoljan pritisak u toku celog dana – navodi se u saopštenju JP „Kikinda“. 

Konkurs za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom:

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je javni konkurs za dobijanje bespovratnih sredstava, u maksimalnom iznosu od 1,2 miliona dinara, za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom. Pravo da konkurišu imaju državljani Srbije, sa prebivalištem na teritoriji naše zemlje, mlađi od 45 godina i koji nemaju nekretninu u svom vlasništvu. Zainteresovana lica za kupovinu seoske kuće sa okućnicom treba da nađu objekat, dogovore se sa prodavcem oko uslova i cene i da se nakon toga obrate Gradskoj upravi. Sve informacije mogu se dobiti u IV Mesnoj zajednici ili putem telefona 321 374. 

Kikindski buvljak počinje sa radom na novoj lokaciji:

Danas je, posle višemesečne pauze, ponovo počeo sa radom kikidnski buvljak, koji se sada nalazi preko puta Plave banje, iza parkinga fabrike „Toza Marković“. Vašarska prodaja će biti dostupna petkom, subotom i nedeljom, od 6 do 16 sati, a ulaz je besplatan i za kupce i za prodavce. 

Narodni muzej:

U okviru izložbe „Sugrađani – portreti i priče“ Narodni muzej večeras sa početkom u 19 sati organizuje program namenjen odraslim posetiocima. Sve što treba da uradite je da ponesete svoj omiljeni portret (fotografiju ili sliku na kojoj ste sami ili u grupi sa nekim). Kroz priču o slikama izloženim na izložbi i vašu ličnu priču, fokus će biti na portretima kao nosiocima informacija i uspomena. Prema rečima oragnizatora, nije isključeno da u improvizovanom ateljeu nastane i neki portret. Program je besplatan. 

Letnji bioskop:

U okviru letnjeg bioskopa u kikindskoj Biblioteci večeras će biti prikazana komedija „Promil do kraja“, sa Alekom Boldvinom i Selmom Hajek u glavnim ulogama. Početak projekcije je u 21 sat, ulaz je slobodan. 

Kulturni centar:

Kulturni centar organizuje radionicu modernog plesa, pod nazivom „Ludi letnji ples“, namenjenu deci uzrasta od 7 do 14 godina. Prijave traju do 20. jula, a informacije možete dobiti na: 065/ 950 78 77. 

Književno veče sa Brankicom Damjanović biće održano danas u velikoj sali Kulturnog centra. Početak je u 19 sati. 

U dvorištu Kulturnog centra u subotu, 17. jula, od 9 do 12 sati biće organizovana Dečja pijaca. 

Suvača demo fest u subotu u Kikindi:

Peti po redu Suvača demo festival, koji ima za cilj afirmisanje mladih nada i oživljavanje rok scene, biće održan u subotu, 17. jula na uglu Srbobranske i Moravske ulice u Kikindi. Početak  programa je u 18 sati. 

Vreme:

Na području cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm, koji označava opsano vreme. I u Kikindi će biti neophodni kišobrani, uglavnom posle podne. Temperatura do 29 stepeni.

Bioprognoza: 

Očekuje se pobolјšanje biometeoroloških prilika koje će pogodovati hronično obolelim i osetlјivim osobama. Moguće su izvesne tegobe kod astmatičara i srčanih bolesnika, pa im se preporučuje smanjena fizička aktivnost. Nesanica se može javiti kao meteoropatska reakcija.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!