Gradski Info

INFO GRAD KIKINDA, 13. maj

Danas je petak, 13. maj

Firme koje su zainteresovane za učešće u Programu energetske sanacije na teritoriji Kikinde mogu da učestvuju na info danu 17. i 18. maja u sali za sastanke broj 51, u zgradi lokalne samouprave, od 12 do 15.30 časova. Privredni subjekti koji mogu da učestvuju treba da se bave sledećim poslovima: ugradnjom PVC i aluminijumske stolarije; izolacijom objekata, zidova i krovnih pokrivača; prodajom i instalacijom kotlova na prirodni gas i čvrsto gorivo; prodajom i ugradnjom toplotnih pumpi; prodajom i ugradnjom solarnih panela i solarnih kolektora; prodajom i ugradnjom sistema za grejanje.

 

 

 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći  intervenisala je tokom proteklog dana 30 puta. Lekarsku pomoć za kućne preglede zatražilo je 15 osoba u gradu i 5 u selima kikindske opštine, dok je u ambulanti  pregledano 10 pacijenata.

Radosne vesti:

U kikindskom porodilištu, u prethodna 24 sata, rođene su 4 bebe-3 devojčice i jedan dečak-saznajemo na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice.

Nestanak struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 8 do 10 sati bez struje ostati potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Dušana Vasiljeva od Cara Dušana do Stevana Sremca, Braće Bogaroški od Čanadske do Karađorđeve, Cara Dušana od ulice Dušana Vasiljeva do Karađorđeve, Ivana Milutinovića od Svetozara Miletića do Cara Dušana,  ulica Đure Jakšića od Ivana Milutinovića do Oslobođenja,  Braće Bogaroški od Karađorđeve do Oslobođenja i ulica Cara Dušana od Ivana Milutinovića do Braće Arsenov.

Prolećna akcija sakupljanja kabastog otpada: 

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, kontejneri će još danas nalaziti u Iđošu u sledećim ulicama: Svetosavskoj (kod kafane „Beograd“),  Karađorđevoj (kod stočne vage), Jaše Tomića (kod groblja) i Milivoja Omorca (kod pijace).

Udruženje penzionera:

Udruženje penzionera Kikinda poručuje: Da zdravstveni problemi budu manji, potražite spas u banji. Dijabetes, pritisak, kostobolja i srčani problemi su naše stvarno stanje, za oporavak posetite banje. Za sve penzionere koji zbog zdravlja pate, jeftinije i na rate, do 12 rata preko PIO fonda, uslovi su briga naša, za bolje zdravlje šansa vaša. Informacije na: 0230 421 442 ili lično u prostorijama penzionera, Vojvode Putnika 37. 

Gastro karavan:

„Gastro karavan“ je nova manifestacija koja će biti održana sutra, 14. maja, od 14 sati, na Starom jezeru, a okupiće predstavnike turističkih organizacija i ljubitelje pripremanja hrane. Cilj je da se širom Srbije predstavi turistička ponuda grada domaćina i gostujućih gradova, kao i gastronomski specijaliteti iz različitih krajeva naše zemlje. Jasmina Milankov, v.d. direktorka Turističke organizacije Kikinde, kaže za naš radio da je ideja „Gastro karavana“ da, uz turističku, svaki grad predstavi i gastronomsku ponudu. Učešće na manifestaciji potvrdili su Novi Bečej, Zrenjanin, Senta, Sombor, Bečej, Novi Kneževac, Boljevac, Žagubica, Bor, Valjevo, Novi Pazar, Zaječar. 

Kulturni centar:

Izložba fotografija Ruskog geografskog društva “Najlepša zemlja“ i veče savremenog ruskog dokumentarnog filma, u okviru kojeg je planirana projekcija filma “Poluostrvo sa blagom“,  biće predstavljeni kikindskoj publici danas od 17 časova u Kulturnom centru Kikinda.

Muzej:

Kikindski Narodni muzej se i ove godine pridružio manifestaciji „Muzeji za 10“, koja će širom Srbije biti organizovana od 14. do 20. maja. Ulaz se neće naplaćivati tokom manifestacije „Noć muzeja“ koja će u Kikindi biti održana sutra, 14. maja, od 18 sati do ponoći, a ovogodišnja tema je „Odličan 5 – školstvo u Kikindi“.

Pozorište:

Predstava „Nastojnik“ Harolda Pintera, u režiji Dragana Ostojića, danas je na repertoaru Narodnog pozorišta, a početak je zakazan za 20 sati.

U kikindskom Narodnom pozorištu, 27.maja, premijerno će biti izvedena predstava Đorđa Markovića „Simfonija Crnjanski“. U pitanju je Markovićev autorski projekat koji život slavnog pisca vidi kroz sudbinu ratnika, ljubavnika i izgnanika.

-Pokušao sam da sažmem tu ogromnu građu o Crnjanskom u sat i po vremena  predstave u nameri da osvetlim tri faze njegovog života , a to su čovek ratnik, čovek ljubavni i čovek izgnanik, rekao je Marković u najavi ovog pozorišnog komada za Ami Naxi radio.  

Sport:

Derbi utakmica 22. kola Super B rukometne lige Srbije između ŽORK Kikinda i ŽRK Pančevo biće odigrana sutra, 14. maja,  u SC „Jezero“. Početak utakmice je u 19 sati, a ulaz je beslatan. Kikindske rukometašice pozivaju publiku da dođe i podrži ih na putu za šampionsku titulu.

Vreme:

Pretežno sunčano vreme, uz mogućnost padavina tokom popodneva. Minimalna temperatura oko 16, a maksimalna dnevna do 31 stepen. 

Bioprognoza: 

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Izvestan oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!