INFO Servis

Manifestacija „Gastro karavan“ u subotu na Starom jezeru

„Gastro karavan“ je nova manifestacija koja će biti održana u subotu, 14. maja na Starom jezeru u našem gradu, a okupiće predstavnike turističkih organizacija i ljubitelje pripremanja hrane. Cilj je da se širom Srbije predstavi turistička ponuda grada domaćina i gostujućih gradova, kao i gastronomski specijaliteti iz različitih krajeva naše zemlje.

Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije Kikinde, kaže za naš radio da je ideja nove manifestacije „Gatro karavan“ da, uz turističku, svaki grad predstavi i gastronomsku ponudu:

Nakon nekoliko sastanaka i razgovora, u kojima su učestvovali predstavnici „Banatskih kulinara“ i sličnih udruženja, kao i turističkih organizacija Sente, Zaječara i Žagubice, uz saglasnost i podršku gradonačelnika i Gradske uprave, odlučili smo da Kikinda bude prvi domaćin „Gastro karavana“. Želimo na taj način da svim gostima našeg grada pokažemo da smo dovoljno odgovorni i spremni da se prihvatimo ovakve priče – kaže Milankov. 

Za sada su, priča naša sagovornica, dolazak i učešće na manifestaciji potvrdili Novi Bečej, Zrenjanin, Senta, Sombor, Bečej, Novi Kneževac, Boljevac, Žagubica, Bor, Valjevo, Novi Pazar i Zaječar. Predstavnici ovih gradova i mesta imaće prvo priliku da se upoznaju sa svim turističkim znamenitostima i potencijalima našeg grada, nakon čega će, od 14 sati, na Starom jezeru biti predstavljena i gastronomska ponuda učesnika:

Odlučili smo da gastronomski deo ove priče bude na Starom jezeru, koje je sada lepo sređeno i imamo čime da se pohvalimo gostima. Tamo će biti postavljeni štandovi, gde će svaki grad predstaviti svoju turističku ponudu, a imaće mogućnost i da pripremaju hranu na licu mesta. Pozvala bih sve Kikinđane da u subotu od 14 do 19 sati dođu do Starog jezera, gde će imati priliku da probaju različite specijalitete. Naši „Banatski kulinari“ spremaće srneći paprikaš, Zrenjaninci riblju čorbu, Senćani će kuvati odličan perkelt od divljeg vepra i paprikaš sa taranom, a Somborci će predstaviti bački ručak. Biće dovoljno hrane, da svi koji budu tamo sve to i probaju, a mi ćemo obezbediti pribor za jelo i tanjire. Želimo svima koji posete naš grad da pokažemo da su dobrodošli i da ih očekujemo ponovo – rekla je Milankov. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!