Gradski Info

INFO GRAD, 27. jun

Danas je ponedeljak, 27. jun

Mali maturanti danas i naredna dva dana imaju završne ispite, koji će ih po broju osvojenih poena opredeliti koju će srednju  školu upisati. Svoje znanje iz srpskog jezika, osmaci će danas staviti na probu od 9 do 11 časova. Već sutradan rešavaće test iz matematike, a u sredu, 29. juna, i kombinovani test koji sadrži pitanja iz pet školskih predmeta: biologije, hemije, fizike, istorije i geografije. Zbog dojave o podmetnutim bombama u kikindskim školama prethodnih dana, završni ispit biće pod  prismotrom policije, a bezbednost učenika je podignuta na najviši nivo-izjavio je jutros za naš radio predsednik Aktiva direktora osnovnih škola i direktor OŠ“Žarko Zrenjanin, Tihomir Farkaš.

Prijemni ispit na VŠSSOV:

Prijemni ispit za osnovne studije na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača biće održan danas, a podrazumeva proveru govornih, fizičkih i muzičkih sposobnosti. Nakon toga, radiće se test opšte kulture i informisanosti. Prijavljivanje kandidata  završeno je 25. juna.

Turistička organizacija Kikinde:

Letnja popodnevna vožnja fijakerima od 10. jula obogatiće turističku ponudu našeg grada. Svi sugrađani i gosti Kikinde imaće priliku da uživaju u polučasovnoj vožnji karucama kroz najlepše ulice. Takođe, ljubitelji konja, pre svega deca, moći će da se oprobaju u školi jahanja Konjičkog udruženja, koja će početi sa radom 1. jula, na mestu starog pogona 3, fabrike „Toza Marković“. 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je prethodnog dana 22 puta. Za ukazivanje lekarske pomoći na terenu, javilo se 15 građana. Za kućne preglede u gradu 12 i 3 u selima kikindske opštine, dok je u ambulanti pregledano 7 osoba. 

Porodilište:

Na porođajnom odeljenju Opšte bolnice, proteklog vikenda rođena su dva dečaka i jedna devojčica-saznajemo u kikindskom porodilištu.

JP „Toplana“:

Zbog remontnih radova na magistralnom vrelovodu, do kraja juna za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Miloša Velikog, od ugla Miloša Ostojina i Braće Bogaroški do Njegoševe i Cara Dušana, navedeno je u saopštenju JP „Toplana“.

Manifestacije u Mokrinu:

Dva lepa kulturna događaja održana su u petak i nedelju u Mokrinu. Žitelji ovog sela zahvalilia su se dvojici doajena pisane reči za decu i odrasle. U petak je održan 37. „Memorijal Miroslav Mika Antić” na kojem su učestvovali glumac Srpskog narodnog pozorišta Miodrag Petrović, muzičar Žarko Novakov, kao i glumci Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina. Program je na kraju koncertom ulepšao Tamburaški orkestar „Ravnica“ iz Subotice.

Na petoj po redu manifestaciji „Dan Raše Popova“ u Mokrinu, ustanovljenoj na dan rođenja omiljenog dečijeg pisca, novinara, glumca, plaketu za veliki doprinos stvaralaštvu za decu, ove godine dobio je glumac Branko Milićević, poznatiji kao Branko Kockica. Pored njega, učesnici manifestacije bili su glumci, književnici, muzičari, pesnici Tode Nikoletić, Branislav Rosić, Duško Domanojević, Bojana Stupar, Radovan Vlahović, Jovan Veljin Mokrinski. U programu je nastupio vrtić „Neven“, Hana Todorović, OŠ „Vasa Stajić“, plesna grupa „Dens & Soul,, Kud „Mokrin“, Neda Ibrajter, i Ena Gogić.

Galerija „Terra“:

Dečiji rok ansambl „Jovine zvezde“ iz OŠ “Jovan Popović”, premijerno je nastupio u subotu, 25. juna, u 18 sati, u Galeriji “Terra”. Posetioci ovog jedinstvenog događaja bili su u prilici da čuju pesme domaćih rok autora. Ansambl je osnovan pre tri meseca i broji desetak članova od petog do osmog razreda.

Letnji kampovi za decu:

Narodni muzej će od sutra, 28. juna, do 2. jula organizovati letnji kamp u Suvači namenjen deci uzrasta od 7 do 12 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja: 064/ 919 20 11 ili na mejl [email protected]

Centar za stručno usavršavanje Kikinda, takođe, organizuje letnji kamp za decu uzrasta od 8 do 12 godina, koji će biti realizovan od 4. do 8. jula. Prijavljivanje za učešće je moguće putem i-mejla [email protected]. Cena za pet dana iznosi 1.000 dinara. 

Dom učenika:

Dom učenika srednjih škola „Nikola Vojvodić“ iz Kikinde poziva učenike koji su završili osnovnu školu i koji nastvaljaju svoje školovanje u Kikindi, a čije prebivalište nije u sedištu škole koju su upisali, da se jave na Konkurs za upis u Dom učenika. Upisni rok je od 12. do 22.jula .Sve informacije vezano za upis u Dom učenika možete pronaći na sajtu Doma učenika https://dukikinda.edu.rs/ ili na telefon 0230-436-257. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas je 117,4598 dinara za evro, što je neznatna promena u odnosu na petak, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

III Vidovdanski kup Kikinde za mlađe kategorije u streličarstvu, u organizaciji Streličarskog udruženja „Apolo“, održan je u nedelju, na stadionu FK „Žak“. Učestvovalo je 53 takmičara iz osam klubova, iz Vojvodine, Beograda, Kragujevca i Niša. Turnir su pomogli Gradska uprava Kikinde, Streličarski savez Vojvodine i Streličarski savez Srbije. 

 Vreme:

Pretežno sunčano i veoma toplo. Minimalna temperatura oko 18, najviša 34 stepena.

Bioprognoza: 

Termički uslovi, koji su u domenu ekstremno toplo, neće pogodovati hronično obolelima, naročito astmatičarima i srčanim bolesnicima. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja. Moguće su glavobolja i malaksalost.

Pratite nas FB
error: Content is protected !!