INFO Servis

Završio se ispit iz maternjeg jezika: Završni ispit veliki izazov za učenike i nastavnike!

Mali maturanti danas su u 9 časova počeli polaganje završnog ispita iz maternjeg jezike, koje je trajalo do 11 sati. Već sutradan, na probu će staviti svoje znanje iz matematike, a u sredu, 29. juna, rešavaće kombinovani test koji sadrži pitanja iz pet školskih predmeta: biologije, hemije, fizike, istorije i geografije.

Zbog dojave o podmetnutim bombama u kikindskim školama prethodnih dana, završni ispit biće pod  prismotrom policije, a bezbednost učenika je podignuta na najviši nivo-izjavio je jutros za naš radio predsednik Aktiva direktora osnovnih škola i direktor OŠ „Žarko Zrenjanin, Tihomir Farkaš.

U saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, Ministarstvom prosvete i predstavnicima lokalne samouprave, preduzeli smo sve mere da završni ispit prođe bez bilo kakvih problema, kako bismo se posvetili onome što je najvažnije-da učenici pokažu znanje na završnom ispitu-rekao je Farkaš za Ami Naxi radio.

On iz bezbednosnih razloga nije hteo da precizira koliko učenika će polagati završne ispite tri dana, ali je rekao da su deca grupisana u više škola.

Ključna stvar je da se polaže u poznatoj sredini, u školskim klupama i učionicama -dodao je Farkaš.

Govoreći o okolnostima u kojima se završni ispit odvija, naš sagovornik navodi da je I za učenike I za nastavnike ovakva situacija veliki izazov.

Pored svih pedagoških stvari o kojima smo vodili računa, maksimalno smo se posvetili da završni ispit prođe u najboljem redu-rekao je Farkaš.

Generacija koja je bila izložena brojnim poteškoćama u obrazovanju izazvanih pandemijom koronavirusa, danas I naredna tri dana na završnim ispitima pokazaće koliko je postigla u vremenu velikih izazova, rekla je za naš radio direktorka OŠ “Vuk Karadžić, Olivera Lazić.

Zaista nije bilo lako, naročito na početku. Zadovoljna sam kako smo se organizovali u školama. Svi smo bili u kontaktui konsultovali smo kako ćemo raditi sa učenicima i počeli smo sa onlajn nastavom. Đaci su to lepo prihvatili, pohađali su I časove na RTS planeti. Kakvi su rezultati takvog vida nastave, pokazaće se posle završnog ispita. Radili smo sa njima i pripremnu nastavu. Imali smo dobru generaciju. Veoma smo uzbuđeni i samo da prođe ovaj prvi dan, posle sve ide uhodano-rekla je Lazić za Ami Naxi radio.

 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!