INFO GRAD, 23. jun

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je četvrtak, 23. jun

Zbog dojave o bombama ove godine organizacija polaganja završnih ispita biće potpuno drugačija. U saradnji sa Ministarstvom prosvete i MUP, predstavnici škola u Kikindi održali su niz sastanaka, kada su utvrđeni tačno određeni bezbednosni protokoli za polaganje završnih ispita 27, 28. i 29. juna. Učenici će završne ispite polagati od 9 do 11 časova , u poznatim sredinama, a određeni su dežurni nastavnici, supervizori i pregledači, dok su učenici dobili detaljna uputstva o polaganju, rekao je za naš radio Tihomir Farkaš, predsednik Aktiva direktora OŠ u Kikindi i direktor OŠ „Žarko Zrenjanin“. On je poručio učenicima i roditeljima da je bezbednost podignuta na najveći mogući nivo, tako da mogu da se posvete učenju i pokažu najbolji nivo znanja-dodao je Farkaš.

 

Konkurs VŠSSOV:

Upis na fakultete i više škole u Srbiji uveliko je počeo. Prijavljivanje kandidata za osnovne studije na Visokoj školi strukovnih studija za obrazovanje vaspitača trajaće do 25. juna. Prijemni ispit biće održan dva dana kasnije, a podrazumeva proveru govornih, fizičkih i muzičkih sposobnosti. Nakon toga, radiće se test opšte kulture i informisanosti.

Turistička organizacija Kikinde:

Letnja popodnevna vožnja fijakerima od 10. jula obogatiće turističku ponudu našeg grada. Svi sugrađani i gosti Kikinde imaće priliku da uživaju u polučasovnoj vožnji karucama kroz najlepše ulice. Takođe, ljubitelji konja, pre svega deca, moći će da se oprobaju u školi jahanja Konjičkog udruženja, koja će početi sa radom 1. jula, na mestu starog pogona 3, fabrike „Toza Marković“. 

Hitna služba:

Služba hitne medicinske pomoći intervenisala je prethodnog dana 21  put. Na poziv građana, lekarska pomoć na terenu ukazana je za  15 osoba u gradu i  selima kikindske opštine, dok je u ambulanti pregledano 6 pacijenata. 

Radosne vesti: 

I ovog jutra stižu nam lepe vesti iz kikindskog porodilišta. Na Porođajnom odeljenju Opšte bolnice prethodnog dana rođene su tri bebe, dva dečaka i jedna devojčica-saznajemo u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

JP „Toplana“:

Zbog remontnih radova na magistralnom vrelovodu, do kraja juna za saobraćaj će biti zatvoren deo ulice Miloša Velikog, od ugla Miloša Ostojina i Braće Bogaroški do Njegoševe i Cara Dušana, navedeno je u saopštenju JP „Toplana“.

Struja:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, sutra, 24. juna, od 9 do 10 sati, bez struje će ostati ceo Bašaid i Bikač.

Letnji kampovi za decu:

Narodni muzej će od 28. juna do 2. jula organizovati letnji kamp u Suvači namenjen deci uzrasta od 7 do 12 godina. Broj mesta je ograničen, a zainteresovani mogu da se prijave putem broja: 064/ 919 20 11 ili na mejl [email protected]

Centar za stručno usavršavanje Kikinda organizuje letnji kamp za decu uzrasta od 8 do 12 godina, koji će biti realizovan od 4. do 8. jula. Prijavljivanje za učešće je moguće putem i-mejla [email protected]. Cena za pet dana iznosi 1.000 dinara. 

Kursna lista:

Zvanični srednji kurs danas iznosi 117,41 dinara za evro, objavila je Narodna banka Srbije.

Sport:

Članovi Kikindskog konjičkog udruženja, Zoran Divljak i mlada Milana Batančev, doneli su u Kikindu  tri pehara, sa nedavno održane fijakerijade u Borči. Divljak je poneo pehare za najkompletniju zapregu, kao i za najlepšu stariju kobilu, dok je Milana proglašena za najbolju damu vozača u kategoriji dvoprega.

III Vidovdanski kup Kikinde za mlađe kategorije u streličarstvu, u organizaciji Streličarskog udruženja „Apolo“,  biće održan u nedelju, 26. juna, na stadionu FK „Žak“ sa početkom u 9.30 časova. Očekuje se dolazak takmičara iz cele Srbije, svih starosnih kategorija. Svečano otvaranje je planirano u 10 sati, a turnir će trajati do 16 časova. Ulaz  je slobodan. Turnir su pomogli Gradska uprava Kikinde, Streličarski savez Vojvodine i Streličarski savez Srbije. 

 Vreme:

Pretežno oblačno uz povremenu kišu i čest razvoj oblačnosti.  Jutarnja temperatura oko 17, najviša do 28 stepeni.

Bioprognoza: 

Zbog povolјnih termičkih uslova očekivane biometeorološke prilike pogodovaće većini hronično obolelih. Izvesene tegobe su moguće kod astmatičara i reumatičara. Meteoropate mogu osetiti glavobolјu i umor, kao i slabiju koncentraciju zbog čega se savetuje i dodatan oprez u saobraćaju.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!