INFO Servis

Novo u turističkoj ponudi Kikinde: Vožnja fijakerom najlepšim ulicama

Letnja popodnevna vožnja fijakerima od 10. jula obogatiće turističku ponudu našeg grada. Svi Kikinđani i gosti našeg grada imaće priliku da uživaju u polučasovnoj vožnji karucama kroz najlepše ulice. Takođe, ljubitelji konja, pre svega deca, moći će da se oprobaju u školi jahanja Konjičkog udruženja, koja će početi sa radom 1. jula, na mestu starog pogona 3, fabrike „Toza Marković“. 

Turistička organizacija Kikinde, u saradnji sa konjičkim klubovima, ovog leta ponudiće sugrađanima i gostima našeg grada vožnju fijakerom:

Članovi konjičkih udruženja, koji imaju fijakere, će nedeljom, od 18 do 20.30 sati, Kikinđanima i gostima našeg grada ponuditi vožnju. Trajanje vožnje biće oko pola sata, kako bi što više njih moglo da se vozi i vidi kako Kikinda izgleda iz neke druge perspektive. Kada je u pitanju plaćanje vožnje, nema zvanične nadoknade, ali očekujemo da će svi koji se budu vozili na neki način zahvaliti ljudima koji voze fijakere – kaže v.d. direktora Turističke organizacije Kikinde, Jasmina Milankov. 

Poznati kikindski konjar Dragan Strajnić, kaže da je Kikinda grad sa najvećim brojem zaprega u našoj zemlji:

Kikinda je do šezdestih godina prošlog veka imala oko 5 hiljada konja, a sada ih nažalost imamo samo 130. Želimo to malo što imamo da zadržimo, a uspevamo zahvaljujući entuzijastima kakvi su naši konjari. Konjički klubovi su napravili veliki iskorak otvaranjem škole jahanja, jer će to biti mogućnost i prilika da veliki broj dece zavoli konje i jahanje – kaže Strajnić.  

Ilija Rađenović, predsednik Konjičkog kluba, kaže da će škola jahanja početi sa radom u petak, 1. jula:

Imamo devojku koja će dobiti sertifikat za rad, a obuku će raditi sa decom od 6 do 14 godina, kao i sa starijima od 14 godina. Kako bismo videli kakvo je interesovanje i odziv dece, u julu će škola biti besplatna. Termini će uglavnom biti poslepodnevni i večernji, od 17 do 21 sat, a ukoliko bude dosta zainteresovanih, imaćemo 5 ili 6 termina nedeljno – kaže Rađenović. 

Gradonačelnik Nikola Lukač ističe da je, već bogata turistička ponuda Kikinde, sada upotpunjena interesantim sadržajima, zahvaljujući konjičkim udruženjima:

Naša turistička ponuda biće obogaćena i vožnjom fijakerom. Članovi konjičkih udruženja sve nas, pogotovo decu, uče kako da uživamo u prisustvu konja. Kikinda je svakako turistički grad, interesnatan za posetu, a uz vožnju fijakerom kroz jednu od najlepših ulica sveta užitak će biti neverovatan – rekao je Lukač.  

Pratite nas FB
error: Content is protected !!