Kikindski džudisti uspešni na prvenstvu države

Takmičari kikindskog „Partizana“ nastupili su proteklog vikenda na državnom prvesntvu za juniore, održanom u Beogradu. Mladi džudisti iz našeg grada osvojili su jednu srebrnu i dve bronzane medalje. 

Kikindski kluba na ovom takmičenju predstavljalo je petoro džudista, a osvojene su ukupno tri medalje. Tara Kojić je osvojila srebrnu medalju u kategoriji do 48 kilograma, i ovo je za nju prva juniorska medalja.

 

Do srebra sam došla tako što sam ostvarila tri pobede, od četiri meča koliko sam imala na turniru. Borbe su bile teške, a devojke koje su mi bile konkurencija starije i iskusnije, tako da sam veoma zadovoljna – kaže Tara Kojić.

Nevena Kežić je u istoj kategoriji zauzela treće mesto, dok je Dejan Volaš takođe osvojio bronzanu medalju u kategoriji do 66 kilograma. Mateji Vukmirici je u kategoriji 90 kilograma zamalo izmakla medalja, jer u produžetku polufinala nije uspeo da se plasira u finale, a izgubio je i u borbi za treće mesto.

Kikindski takmičari su juče nastupili i na prvenstvu Vojvodine za starije pionire, na kojem je izboreno osam plasmana na prvenstvo države koje će biti održano 2. juna u Zrenjaninu.

Narednog vikenda, u organizaciji kluba „Partizan“, u hali SC „Jezero“ biće doržan 35. po redu Kup Kikinde i Memorijalni turnir „Dragan Ciganović Ciga“. Na takmičenju se očekuje učešće preko 300 takmičara iz sedam zemalja.

 

 

error: Content is protected !!