Sedeća odbojka: OKI „Feniks“ pobednik Prvenstva Mađarske

Odbojkaški klub invalida „Feniks“ iz Kikinde osvojio je Prvenstvo Mađarske u sezoni 2017/18. Nakon 2 bronze i 5 titula vicešampiona Feniksovci su uspeli da se popnu i na najvišu stepenicu pobedničkog postolja u „Bajnokšagu“.

Kikinđani su najavli ovu mogućnost pred kolo gornjeg doma u Kikindi u martu, ali tada nisu uspeli da pobede ekipu iz Njiređhaze, najvećeg direktnog protivnika i pretendenta na 1. mesto. Tako je odluka o konačnom poretku pala bukvalno na poslednjoj utakmici Bajnoksaga 2017/18. u Njiređhazi i to u poslednjem, petom setu.

Dragin Branislavu, strategu i treneru Feniksa, pao je kamen sa srca:
-Moralo je i to jednom da se desi. Možemo da prepričavamo koje smo probleme imali, kako i zašto je sve to bilo teško, kroz šta smo sve prolazili, kako smo propustili neke ranije polušanse, kako smo uspeli da dva od tri puta u Prvenstvu pobedimo tim koji je 27 puta bio Prvak Mađarske, kako smo 9 godina radili i napredovali da dočekamo ovaj dan. Sve se to zaboravi kada se postigne uspeh, i ja sam presrećan sam. Čestitam igračima, zaista su odlično odigrali obe današnje utakmice, a posebno ovu poslednju, najbitniju. 
Nakon osnivanja kikindskog kluba 2008. godine sve takmičarske aktivnosti ekipe su bile vezane za učešće na raznim turnirima, jer tada kod nas još nisu bili stvoreni uslovi za formiranje ligaškog sistema takmičenja. Tako je poziv za učešće u mađarskoj ligi sa zadovoljstvom prihvaćen i OKI Feniks je njen jedini gost i konstantan učesnik od 2010. godine. Feniksovci su složni u oceni da veliki deo svog napretka u ovom sportu duguju mađarskom savezu sedeće odbojke i timovima koji su ih prihvatili kao svoje. Sticajem okolnosti je ova šampionska titula izborena u jubilarnoj desetoj godini postojanja.
Za OKI Feniks su ove sezone nastupali:
Anđelov, Brandić, Budurin, Debeljački, Dragan, Đapa, Đuričin, Marić, Mihaljčić, Milošev, Sabo, Setorić, Vlajkov i Zavišin.
error: Content is protected !!