Rukometaši „Kikinde Grindeks“ spremni za plej-of i povratak u najviši rang

Regularni deo prvenstva u Super B ligi MRK „Kikinda Grindeks“ završio je na drugom mestu, sa istim brojem bodova kao i prvoplasirana „Kolubara“, s tim što je lazarevački tim imao bolju gol razliku. U nedelju, 14. aprila u hali SC „Jezero“ očekuje ih prva utakmica protiv „Crvenke“, u okviru doigravanja za plasman u najviši rang, Arkus Superligu Srbije:

Četiri ekipe koje su ušle u plej-of su toliko izjednačene, da će nijanse odlučivati o pobednicima duela.  Što se tiče rukometnog znanja i umeća mislim da su sve ekipe ravnopravne, ali ja bih voleo da se naša ekipa najviše bori i da najviše želi da se vrati u Superligu. Moj optimizam se zasniva na volji igrača, koja mora biti veća i jača od želje protivnika da nas pobedi. Nadam se da ćemo u nedelju pokazati da je naš teren neosvojiva tvrđava za sve ekipe i da moraju da daju 300 posto ukoliko žele tu da nas pobede – rekao je Vojislav Bulatović, sportski direktor MRK „Kikinda Grindeks“. 

Kapiten „Kikinde Grindeks“ Milan Lisica kaže da neće biti lako, ali da će rukometaši dati sve da ispune dato obećanje i ostvare zacrtani cilj:

Igra se na dve dobijene utakmice, a imamo tu sreću da u polufinalu imamo prednost domaćeg terena. Pobeda u nedelju bi nam zaista mnogo značila, tako da bih pozvao publiku da dođe od 18 sati, napuni halu i da nam da podršku, a mi ćemo dati sve od sebe da ostvarimo pobedu -rekao je Lisica. 

Sa kapitenom se slaže i mladi pivot Luka Panić:

Pred nama je najznačajnija utakmica i nadam se da ćemo je dobiti. Kasnije će sve biti lakše i rasterećenije ako povedemo sa 1:0, jer se igra na dve dobijene utakmice – rekao je Panić. 

Rukometaše „Kikinde Grindeks“ danas su posetili gradonačelnik Nikola Lukač i član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Dragan Pecarski, koji su im poželeli sreću i uspeh u predstojećem plej-ofu i borbi za povratak među najbolje rukometne timove u zemlji, gde i pripadaju:

Rukometaši „Kikinde Grindeks“, jednog od najkvalitetnijih sportskih kolektiva u našem gradu, imaju mogućnost da se vrate u najviši rang takmičenja. Verujem da će u plej-ofu uspeti da ostvare ono što svi želimo, a to je povratak, a nakon toga i opstanak u Superligi – rekao je gradonačelnik Lukač. 

 

error: Content is protected !!