Streljaštvo: Kikinda će 26. i 27. novembra ugostiti više od 300 takmičara iz desetak zemalja

Kikinda i Streljački klub iz našeg grada 26. i 27. novembra biće domaćini 2. kola Kupa Srbije i biće to prvi put da se ovakav tip takmičenja organizuje u našem gradu. Istog vikenda biće organizovan i prvi međunarodni turnir u Banatu, „Kikinda kup“, koji će prema najavi organizatora okupiti 300 strelaca iz Srbije, regiona i sveta. Duško Petrov, najbolji kikindski strelac svih vremena, osvajač medalja sa evropskih i svetskih prvenstava, kaže za naš radio da se na takmičenju u Kikindi očekuje dolazak svih reprezentativaca Srbije, među kojima su i osvajači medalja na Olimpijadi u Tokiju, Damir Mikec i Milenko Sebić, kao i ostali olimpijci: 

Takmičenje će biti organizovano u hali SC „Jezero“ jer je naša streljana mala, ima samo deset mesta i ne možemo da organizujemo tako veliko takmičenje. Biće montirano 50 elektronskih meta, što je zaista veliki kapacitet, nisam siguran da je dosad u Srbiji organizovano takmičenje sa toliko meta. Zaista sam ponosan što smo uspeli da tako nešto organizujemo u Kikindi – kaže Petrov. 

Zasad su, kaže Petrov, najavljeni učesnici iz desetak država, iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Severne Makedonije, Rumunije, Nigerije, Indije i drugih zemalja, što znači da je Kikinda već prepoznata na evropskoj i svetskoj mapi streljaštva:

Veoma je značajno i za naš grad i za naš klub što će biti domaćini jednog ovako velikog takmičenja. Najveći problem je što Kikinda nema hotel i ne možemo da smestimo toliko broj ljudi. Međutim, izašli su nam u susret i lokalna samouprava i Turistička organizacija, tako da smo nekako uspeli da nađemo kapacitet za toliko gostiju. Glavni pokrovitelji takmičenja su Ministarstvo odbrane i Grad Kikinda, kao i mnogi preduzetnici i privatnici koji su izrazili želju da pomognu u organizaciji. 

Na takmičenju će i Streljački klub Kikinda imati svoje predstavnike, koji će izaći na vatrenu liniju i pokazati svoju spremnost:

Kikindu će predstavljati oko petnaestak takmičara, među kojima ću biti i ja. Biće tu i Jelena Tomić, koja je kaniddat za reprezentaciju i nadam se da će se konačno vratiti na državnu streljačku scenu. Imamo i mnogo novih polaznika, juniora i pionira, koji su skoro počeli da se bave ovim sportom. Streljanu smo renovirali, a deca prepoznaju kvalitet i uslove u kojima mogu da treniraju. Za kratko vreme uspeli smo da klub vratimo na streljačku mapu Srbije, tako da smo trenutnto na petom mestu u zemlji. 

error: Content is protected !!