INFO GRAD KIKINDA, 17. novembar

fb-share-icon0
0
Pin Share20

Danas je četvrtak, 17. novembar

Današnji datum obeležava se kao Svetski dan prevremeno rođenih beba, sa ciljem skretanja pažnje javnosti na probleme sa kojima se suočavaju i roditelji i bebe, ali i kako bi se više ulagalo u opremanje neonatoloških odeljenja. Kikinda će se i ove godine pridružiti obeležavanju ovog datuma, a tim povodom, kao podrška malim bocima i njihovim roditeljima, Gradska kuća će večeras biti osvetljena ljubičastom bojom.

amiradio.rs

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U ponedeljak, 21. novembra, od 8.30 do 13 sati, u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. Pozivaju se građani da dođu u što većem broju, a poseban apel upućuje se mladim osobama, koje dosad nisu darovale dragocenu tečnost. 

Epidemijska situacija:

Prema poslednjim podacima kikindskog ZZJZ u našem gradu aktivno je oko 70 slučajeva koronavirusa. Kovid ambulanta kod Tehničke škole radi od 9 do 17 časova. 

Poljoprivredna stručna služba:

Obaveštavaju se poljoprivredna gazdinstva da je Javni poziv za podnošenje prijava za isporuku merkantilnog kukuruza kao pomoć uzgajivačima mlečnih krava otvoren do 23. novembra. Javni poziv može se pogledati na sajtovima Republičke direkcije za robne rezerve i Ministarstva poljoprivrede. Pošto javnim pozivom nije predviđena mogućnost dopune prijave, bilo bi dobro da poljprivredna gazdinstva koja ispunjavaju uslove propisane Javnim pozivom pre slanja prijave dođu u Poljoprivrednu stručnu službu Кikinda (Кralja Petra I 49) kako bi zajedno pregledali zahtev i potrebnu dokumentaciju i pravilno adresirali koverat. Nakon zatvaranja javnog poziva formiraće se jedinstvena rang lista na nivou cele zemlje, u skladu sa vremenom podnošenja prijava. 

U toku prijava za subvencionisanu nabavku zastitnih ramova za traktore:

Agencija za bezbednost saobraćaja pokrenula je kampanju za traktoriste, koju prati subvencionisana dodela zaštitnog rama za upotrebljavani traktor, za koju se sva zainteresovana pravna i fizička lica mogu prijaviti putem sajta Agencije, najkasnije do 30. novembra. Modeli i tipovi traktora za koje se vrši subvencionisana dodela ramova su: IMT 533, IMT 539, IMT 540, IMT542 i IMT 549. 

Likovni konkurs: 
 
Centar za stručno usavršavanje raspisao je likovni konkurs za kolekcije radova dece od 3 do 7 godina na temu: „Sova ušara redovan gost našeg grada“. Tehnika je slobodna, konkurs je otvoren do 20. novembra. Radovi se mogu doneti ili slati na adresu Nemanjina 23, Centar za stručno usavršavanje Kikinda.
 
Kutija želja: 
 
I ove godine ispred Gradske kuće biće postavljena „Kutija želja“ u koju će najmlađi sugrađani, uzrasta od 1 do 10 godina, moći da ubace spisak stvari koje bi voleli da dobiju od Deda Mraza. Kutiju će Deda Mraz doneti danas u 16 časova. 
 
Sovembar u Muzeju: 
 
U okviru manifestacije „Sovembar“, danas će u Muzeju biti održana dramska radionica za decu od 7 do 12 godina „Sova na zimovanju“, u petak vajarska radionica za sve uzraste „Sova kao suvenir“, a u subotu istraživačka radionica za celu porodicu „Šta je sova pojela“. Termini radionica su od 13 do 16 sati, a najave grupa su obavezne na: 064 44 92 425. Kao prateći program, u klubu Muzeja, organizuje se likovna radionica za sve uzraste „Drvo je naš dom“, kao i radni list „U društvu sa sovama“ za predškolsku i školsku decu. Svi programi su besplatni. 
 
Kulturni centar:
 
U petak, 18. novembra u galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba akvarela Jevrosime Lukić, pod nazivom „Susret“. Početak otvaranja je u 18 časova. 
 
Koncert u Muzeju:
 
Nemačko udruženje Kikinda u petak, 18. novembra u svečanoj sali Narodnog muzeja organizuje klavirski koncert Kikinđanina Mirka Tolimira. Na programu će biti dela Bramsa, Betovena, Šumana, Skrjabina i Šuberta. Početak je u 18 časova, ulaz je slobodan. 
 
Narodno pozorište:
 
Na repertoaru Narodnog pozorišta u petak, 18. novembra biće predstava „Nastojnik“. Početak je zakazan za 20 časova. 
 
Dečje pozorište Lane: 
 
Na sceni Dečjeg pozorišta Lane u nedelju, 20. novembra, u terminima od 17 i 19 sati, biće izvedena predstava „Zeka naduvenko“. 
 
Sport:
 
Rukometaši Kikinde Grindeks u subotu, 19. novembra sa početkom u 19 sati u hali SC „Jezero“ dočekuju ekipu „Rudara“ iz Kostolca, u utakmici 9. kola Arkus Superlige. Kikindski rukometaši pozivaju sugrađane da dođu u što većem broju i da ih podrže. 
 
Vreme:

Oblačno sa mogućom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 11 stepeni. 

Bioprognoza: 

Relativno nepovolјna biometeorološka situacija koja će tokom dana postajati povolјnija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i cerebrovaskularnim bolesnicima, kao i astmatičarima. Poremećaji sna i smanjenje radne sposobnosti su mogući kao meteoropatske reakcije. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i uzimanje redovne terapije.

fb-share-icon0
0
Pin Share20
error: Content is protected !!