Pozorišna sezona počinje 4. oktobra, priprema se nova premijera

Nova sezona u Narodnom pozorištu u Kikindi počeće u utorak, 4. oktobra. Milena Živkov, vršilac dužnosti direktora kikindskog Pozorišta, kaže za naš radio da su se predstava uželeli glumci, gledaoci i svi zaposleni u ovoj ustanovi:

Sezonu ćemo početi našom najnovijom predstavom, čija je premijera bila u junu, a u pitanju je komad „Pa se vidimo snu“, autorski projekat reditelja Nikole Zavišića. Vladalo je zaista veliko interesovanje, igrala se svega još dvaput nakon premijere, a broj mesta je bio ograničen na svega 50, jer se igra na maloj sceni. Tražila se tada karta više, tako da smo ove sezone odlučili da se ova predstava igra tri puta narednog meseca, i to: 4, 7. i 28. oktobra – kaže Živkov i dodaje da će i u predstojećoj sezoni predstave biti utorkom i petkom, od 20 sati. 

Osim pomenute predstave, naša sagovornica kaže da će u oktobru na repertoaru biti i „Laža i paralaža“, „Kovači“, „Pidžama za šestoro“ i „Smrt čoveka na Balkanu“, kao i dve gostujuće predstave: 

Jedna od njih je predstava „Suze su okej“, sa Tanjom Bošković, Radetom Marjanovićem, Milanom Cacijem Mihailovićem i Petrom Mihailovićem. Imaćemo i jedan vrlo zanimljiv projekat, u ptianju je gostovanje operskih pevača, koji su pripremili neku vrstu muzičkog stendapa. To je nešto jako  interesantno i nikad viđeno u našem gradu, a kikindskoj publici će se predstaviti operski pevač Aleksandar Saša Petrović sa svojim kolegama. 

U Narodnom pozorištu je u toku i priprema nove predstave:

Pripremamo predstavu „Ljubavno pismo“, po tekstu Zorana Bačića i Zlatana Fazlagića, a u režiji našeg kolege, glumca i reditelja Dragana Ostojića. U pitanju je zanimljiva komedija, koja se već dugo igra u „Ateljeu 212“, veoma je popularna, tako da verujem da će se dopasti i kikindskoj publici. Probe počinju početkom oktobra, a premijera je planirana za Dan pozorišta, 2. decembra. 

error: Content is protected !!