INFO GRAD KIKINDA, 22. septembar

Danas je četvrtak, 22. septembar

 

Hitna služba:

Urgentne ekipe za hitnu medicinsku pomoć u toku jučerašnjeg dana intervenisale su 36 puta. Na poziv pacijenata bilo je 27 pregleda, dok je pomoć u ambulanti zatražilo 9 građana.

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas će od 10 do 11 sati bez struje biti potrošači u sledećim ulicama u Kikindi: Albertova, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kumanovska, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Kraljevića Marka, od Žarka Gavranova do Đure Oličkova, Albertova, leva strana, od Đure Oličkova do polovine prema Ulici Stevana Laki Gige, i Đure Oličkova. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

U ponedeljak, 26. septembra, od 8.30 do 13 sati u prostorijama Crvenog krsta biće organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. 

NSZ:

Nacionalna služba za zapošljavanje obaveštava javnost da će preko Banke Poštanska štedionica danas iplatiti redovnu novčanu naknadu nezaposlenim licima za avgust, dok će privremena novčana naknada biti isplaćena u petak, 23. septembra. 

Grad sufinansira građanima nabavku novih bicikala:

Grad Kikinda izdvojiće iz budžeta sredstva u iznosu od milion dinara, za sufinansiranje nabavke bicikala, kao ekološki prihvatljivog načina prevoza. Javni poziv za privredne subjekte otvoren je do 23. septembra, a naredne sedmice biće raspisan i poziv za građane, koji će trajati 15 dana. Zainteresovani građani treba da preuzmu predračun od prodavca, koji bude izabran na Javnom pozivu, da popune formulare koji će biti objavljeni na internet stranici Grada Kikinde, a potom da prijavu podnesu u Uslužnom centru. Programom je planirana kupovina 100 bicikala. 

U subotu vožnja biciklima do crkve Vodice: 

U okviru obeležavnja Evropske nedelje mobilnosti, Sekretarijat za zaštitu životne sredine, poljoprivredu i ruralni razvoj Gradske uprave grada Кikinde u subotu, 24. septembra organizuje rekreativno-biciklističku vožnju od Кikinde do crkvice „Vodice“, na ukupnoj dužini od oko 10 kilometara. Pozivaju se sugrađani da se priključe akciji i daju doprinos u obeležavanju ovog značajnog ekološkog datuma. Okupljanje učesnika je na parkingu ispred Vatrogasnog doma u 9.30, a planirani povratak je najkasnije u 14 sati. 

Bojevo gađanje na strelištu Crna Bara: 

Policijski službenici Policijske uprave Kikinda će, u okviru terenske obuke, danas i u petak u periodu od 8 do 16 sati, izvoditi gađanje na strelištu „Crna Bara“, u Crnoj Bari, u opštini Čoka. Tim povodom se obaveštavaju građani da je navedenim danima zabranjeno kretanje, zadržavanje i boravak ljudi, životinja, motornih vozila i stočne zaprege na prostoru strelišta. Strelišni prostor, u kom će se izvoditi gađanje, biće obeležen crvenim barjačićima i velikim crvenim barjakom na vrhu grudobrana, na samom mestu gađanja. Na prilaznim putevima, u blizini stražarskih mesta će takođe biti postavljene tablice sa oznakom gađanja. Mesta će biti obezbeđena stražarima.
 
Prijem novih polaznika u RCT „Dušan Vasiljev“:
 
Regionalni centar za talente „Dušan Vasiljev“ u nedelju, 25. septembra u 10 časova u Gimnaziji organizuje prijem za nove polaznike, uzrasta od 7. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole. Ni ove godine neće biti organizovano testiranje, nego je dovoljno da zainteresovani dođu u nedelju u Centar, upoznaju se sa svojim mentorima i dobiju informacije o tome kako će rad biti organizovan u narednom periodu. Ove godine moguće je pratiti nastavu, pisati naučno-istraživačke radove i takmičiti se iz: istorije, biologije, geografije, fizike, matematike, psihologije, francuskog jezika, književnosti, srpskog jezika, engleskog jezika i ekologije i zaštite životne sredine. Pohađanje nastave i rad u Centru potpuno su besplatni za sve polaznike.
 
Dečje pozorište „Lane“:
 
U nedelju, 25. septembra, na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ biće premijerno izvedena predstava „Desa eko kesa“. Početak je u 19 časova. 
 
Sport:
 
U utakmici 3. kola Arkus lige Srbije, rukometašice Kikinde će u petak, 23. septembra u hali SC „Jezero“ igrati protiv „Železničara“ iz Inđije, šampiona Srbije. Početak utakmice je u 20 sati. Kikindske rukometašice pozivaju publiku da dođe u što većem broju i podrži ih. 
 
U 2. kolu Arkus Superlige Srbije, rukometaši „Kikinde Grindeks“ u  subotu, 24. septembra u hali Sportskog centra „Jezero“ dočekuju novosadsku „Vojvodinu“. Utakmica počinje u 19 časova, a zbog očekivanog velikog broja gledalaca, moli se publika da dođe bar pola sata ranije, kako se ne bi stvarala gužva. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 16 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivana biometeorološka situacija će biti relativno povolјna za većinu hroničnih bolesnika, uz umerene aktivnosti tokom dana i slojevito odevanje. Izvesna opreznost se savetuje osobama sa srčanim tegobama, kao i tokom jutra osobama sa respiratornim tegobama. Moguće su meteoropatske reakcije u blažoj formi u vidu glavobolјe i zamaranja.

error: Content is protected !!