Međunarodni džudo kup 29. aprila u Kikindi: Više od 400 takmičara iz 12 zemalja

Posle uspešno realizovanog Međunarodnog trening kampa, kikidnski Džudo klub „Partizan“ će u subotu, 29. aprila u hali Sportskog centra „Jezero“ organizovati 38. Međunarodni džudo kup i 13. Memorijal „Dragan Ciganović Ciga“, koji će okupiti oko 400 učesnika iz Srbije, Bugarske, Rumunije, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Slovačke, Poljske i Ukrajine. Turnir će, za razliku od kampa gde su bile i starije uzrasne kategorije, okupiti pionire. Prema rečima Svetislava Vukmirice, sportskog direktora Džudo kluba „Partizan“, ovoga puta smeštajni kapaciteti neće biti toliko problem, jer će većina učesnika biti iz Srbije: 

Tokom realizacije kampa smo imali ozbiljne probleme, ali smo uspeli nekako da iznađemo rešenje da smestimo sve goste, s tim što smo neke morali i da odbijemo. Već smo počeli da se organizujemo za sledeću godinu, kako bismo uradili to na drugačiji način, da se svi smeštajni kapaciteti stave u službu našeg kampa. U pitanju je ozbiljna manifestacija, ne samo za naš klub nego i za grad. Osim sportskog aspekta, nije zanemarljiv ni finansijski, jer veliki broj gostiju dolazi u Kikindu, ostavljaju ovde svoj novac i na taj način se daje doprinos razvoju grada. Kikinda zaista ima veliki potencijal kada je sportski turizam u pitanju i to bi trebalo koristiti – kaže Vukmirica. 

Na predstojećem takmičenju kikindski „Partizan“ imaće i svoje predstavnike, od kojih će neki prvi put nastupiti na nekom takmičenju:

Naš klub će predstaviti tridesetak najmlađih takmičara. Biće i onih koji će prvi put nastupiti i to je za njih veliki događaj. Dolaze neke nove generacije i neki novi klinci i to je ono što nas ispunjava i na čemu radimo. Iz svake generacije kad iznedrimo nekog reprezentativca, mi smo na to izuzetno ponosni. 

Nakon turnira u Kikindi, džudiste „Partizana“ očekuje još dosta takmičenja u zemlji i u inostarnstvu:

Slede turniri u našoj zemlji, koji su u redovnom kalendaru Džudo saveza Srbije. Imamo i pozive od prijatelja koji su učestvovali na kampu, tako da ćemo uzvratiti posetu Sloveniji, a očekuje nas i turnir u Bugarskoj. Nastojimo da primamo i uzvraćamo gostoprimstvo, jer je to način da deca kroz to iskustvo steknu nova znanja i da podignu kvalitet na viši nivo. To praktikujemo decenijama i dalo je ozbiljne rezultate, tako da je naš klub poznat kao rasadnik talenata, koji kasnije reprezentativnu karijeru nastave u većim centrima – istakao je Vukmirica. 

error: Content is protected !!