Maturantski ples u petak na Trgu: Maturanti Kikinde plešu u slavu radosti, ljubavi i života

Tradicionalna manifestacija, 16. po redu „Maturantska parada“, u okviru koje učenici završnih razreda srednjih škola plešu u centru grada, biće održana u petak, 19. maja na platou ispred Gradske kuće, sa početkom u 12 sati. Marko Markovljev, v.d. direktora Kulturnog centra i organizator „Maturantske parade“, kaže za naš radio da će sutra na kikindskom Trgu plesati oko 400 maturanta iz 4 kikindske srednje škole:

Po mom mišljenju, u pitanju je najlepši događaj na našem Trgu, uz neverovatnu energiju mladih ljudi. Taj događaj u isto vreme simbolizuje i kraj nečega, ali i potpuno novi početak za maturante. Zbog nedavnih dešavanja u našoj zemlji, maturanti su ovoga puta nešto kasnije počeli sa pripremama, ali koreografkinja Ingrida Vojvodić Crnomarković ima dovoljno iskustva da može za kratko vreme veliki broj maturanata da obuči. Koreografije će biti iste kao i prethodnih godina, ali će biti nekih promena koncepta, u smislu da neće biti neko veselje, nego jedan kulturan događaj kojim ćemo ispratiti još jednu generaciju maturanata – kaže Markovljev. 

Hor Kulturnog centra „Atendite“, pod upravom prof. dr Biljane Jeremić, osvojio je dve zlatne medalje na nedavno održanom 22. po redu Horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“ u Bijeljini. Hor je osvojio zlatnu medalju kao najbolji hor u A kategoriji mešovitih horova, kao i specijalnu nagradu za najbolje izvođenje pop kompozicije: 

Naš hor ove godine slavi peti rođendan, a 25. maja će biti godišnjica njegovog prvog koncerta, što ćemo i obležiti, jer je tada i Dan naše ustanove. U pitanju je hor koji ne zna ni za jedno drugo priznanje osim zlatne medalje, što je zaista velika stvar, a uspesi, koji su rezultat vrednog rada prepoznati su svuda. Hor „Atendite“ je tako, za vrlo kratko vreme, postao izuzetno dobar ambasador našeg grada. Prof. dr Biljana Jeremić je neverovatna žena i izuzetan stručnjak, koju pevači mnogo vole, a znanje koje ona njima prenosi je neprocenjivo. 

Kulturni centar će u nedelju, 28. maja organizovati drugi po redu festival tamburaške muzike, pod nazivom „Kikindske tamburaške svečanosti“. Festival su finansijski podržali Pokrajinski sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama i Grad Kikinda:

Prvi deo festivala biće takmičarskog karaktera, u okviru kojeg će nastupiti pet orkestara, koje je odabrao stručni žiri na osnovu pristiglih prijava. Nakon toga, imaćemo i revijalni deo, koji će ovoga puta biti izuzetan. Nastupiće Tamburaški orkestar „Branko Radičević“ iz Rume, trenutno jedan od najboljih u našoj zemlji, sa kojim će nastupiti i dve solistkinje, Agota Vitkai Kučera i danijela Jovanović. sa njima će nekoliko kompozicija izvesti i Milan Prunić Duma, bez kojeg je teško zamisliti tamburaški festival, posebno u Kikindi. 

error: Content is protected !!