INFO GRAD KIKINDA, 18. maj

Danas je četvrtak, 18. maj

 
Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži danas od 9 do 12 sati bez električne energije biće celo selo Novi Kozarci i polovina Banatskog Velikog Sela, od centra prema Novim Kozarcima.

Elektrodistribucija će sutra, 19. maja, u periodu od 9 do 12 časova orezivati rastinje koje je uraslo u elektro mrežu, na parnoj starni Ulice Đure Jakšića, od Autobuske stanice do ugla sa Ulicom Save Tekelije, kao i na neparnoj strani Ulice Save Tekelije, od ugla sa Ulicom Đure Jakšića do ugla sa Ulicom Braće Bogaroški. Mole se građani da tog dana ne parkiraju vozila ispod elektro mreže na mestima gde je planirano orezivanje.

Akcija sakupljanja kabastog otpada:

U okviru prolećne akcije sakupljanja kabastog otpada, danas 6 kontejnera nalaziće se u Kraljevića Marka, od Živka Gavranova do Žarka Zrenjanina, danas i u petak tri kontejnera biće u Ulici Save Lipovanova, od Žarka Zrenjanina do Kiš Mihalja, dva u Kumanovskoj, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, a jedan u Kraljevića Marka, od Žarka Zrenjanina do Dimitrija Tucovića, a od petka, 19. do ponedeljka, 22. maja 4 kontejnera biće postavljena duž Distričke ulice, a po jedan na uglu Feješ Klare i Mokrinskog druma i Milana Sivčeva i Mokrinskog druma. 

Akcija dobrovoljnog davanja krvi:

Akcija dobrovoljnog davanja krvi biće organizovana u Crvenom krstu u ponedeljak, 22. maja, u periodu od 8.30 do 13 časova. 

Prijava za takmičenje u pravljenju slavskog kolača:

Povodom slave grada Kikinde, letnjeg Svetog Nikole 22. maja, Gradska uprava Kikinda uputila je javni poziv svim građanima, udruženjima građana, kao i svim ostalim zainteresovanim pojedincima da se prijave za takmičenje u pravljenju slavskog kolača. Prijave za takmičenje se mogu izvršiti putem telefona na broj 0230/426-300 ili 064/85-74-044, najkasnije do petka, 19. maja. Predaja slavskih kolača će biti na sam dan slave, u ponedeljak, 22. maja od 10 do 11 časova u svečanoj sali Gradske kuće.

Festival balona u Kikindi:

Tursitička organizacija Kikinde, u saradnji sa Balonarskim klubom iz Sente, će od 19. do 21. maja u prepodnevnim satima organizovati Festival balona. Danas će u poslepodnevnim satima, dva balona biti postavljena na Trgu, za sve one koji budu želeli da vide kako izgledaju, kao i da se fotografišu. 

Muzička škola:

Osnovna muzička škola „Slobodan Malbaški“ poziva roditelje da prijave zainteresovanu decu na proveru sposobnosti radi upisa u prvi i pripremni razred. Prijavljivanje je do ponedeljka, 22. maja putem imejla: [email protected] ili pozivom na broj 0230 422 474. Budući učenici od instrumenata mogu da upišu klavir, harmoniku dugmetaru ili klavirnu, flautu, tamburu, klarinet, saksofon, violinu, gitaru ili solo pevanje. U prijavi potrebno je navesti navesti ime, prezime i JMBG i roditelja i deteta, naziv škole koje će dete pohađati u septembru 2023. godine, kontakt telefon, a potrebno je navesti i instrument ili više instrumenta. 

Narodno pozorište:

Na repertoaru Narodnog pozorišta sutra, 19. maja biće komedija „Ordinacija“. Početak je u 20 časova. 

Dečje pozorište „Lane“:

Na sceni Dečjeg pozorišta „Lane“ u nedelju, 21. maja, u terminima od 17 i 19 sati, biće izvedena predstava Pan teatra „Mudro prasence“. 

Vreme:

Promenjivo oblačno sa povremenom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 19 stepeni. 

Bioprognoza: 

Očekivane biometeorološke prilike izazivaće tegobe kod osoba sa kardiovaskularnim i respiratornim problemima. Kod meteoropata su mogući neraspoloženje i reumatski bolovi. Povećana koncentracija se preporučuje svim učesnicima u saobraćaju.

#servis #lokal #vesti #kikinda

error: Content is protected !!