Zato što volim Kikindu

Bogat program „Kikindskog leta“, bioskop na otvorenom od 28. juna

I ove godine Kikinđane i sve goste našeg grada očekuje interesantan i bogat program „Kikindskog leta“. Naredna dva meseca uživaćemo u filmskim projekcijama, atraktivnim sportskim manifestacijama, pozorišnim predstavama i muzičkim programima za sve uzraste i ukuse.

S obzirom da naš grad još od 2015. godine nema bioskop, Kikinđani se uvek raduju filmskim projekcijama na otvorenom, koje će ove godine, osim u dvorištu Biblioteke, biti i na Starom jezeru:

Letnji bioskop počinje 28. juna u dvorištu Narodne biblioteke, projekcijom dečjeg filma „Sedmi patuljak“. Ovog leta, filmove ćemo puštati i na Starom jezeru, na platou kod kafića. Prvi film na ovoj lokaciji biće „Bilo jednom u Srbiji“, a njegova projekcija će biti 1. jula. Bioskop će u Biblioteci biti utorkom, a na Starom jezeru petkom – kaže Jasmina Milankov, v.d. direktora Turističke organizacije.

Naša sagovornica poziva Kikinđane da podrže i sve seoske manifestacije i programe, a već predstojećeg vikenda očekuju nas tradicionalne manifestacije u okolnim mestima:

U petak, 24. juna biće održan Memorijal „Miroslav Antić“, a u nedelju, 26. juna Dan Raše Popova. Takođe ovog vikenda, u Nakovu će tradicionalno, povodom Vidovdana, biti održan festival „Ajmo zaigrati, ajmo de“. Takmičenje „Strongmen“ će ove godine prvi put biti na dve lokacije, i to: 22. jula u Novim Kozarcima, a na Trgu u Kikindi narednog dana. Do sada je nadmetanje bilo na nivou Evrope, ali će sada, povodom 20 godina postojanja Bodiblidnig kluba „Sloboda“, biti svetska liga šampiona. Sela zaista imaju lepe manifestacije: Krajiški višeboj u Velikom Selu, Žetelačke svečanosti u Sajanu i mnoge druge. 

U julu će, najavljuje Milankov, biti organizovan interesantan, nov događaj, pod nazivom „H2O adrenalin“, u saradnji sa Ski klubom „Motodžet“ iz Novog Sada. U pitanju je obuka i vožnja skuterima na vodi na Starom jezeru.

Prethodne dve godine, zbog epidemije, nije bilo pozorišnih predstava, ali će ovog avgusta u dvorištu Muzeja ponovo gostovati poznati glumci:

Ugovorili smo nekoliko lepih predstava sa poznatim glumcima. Neizostavan deo „Kikindskog leta“ je naravno i disko veče, kao i muzika devedesetih. Biće tu i koncerti kulturno-umetničkih društava, tako da će i muzički program biti zaista lep i bogat. 

Početkom avgusta u Kikindi će po prvi put biti održana promocija zrenjaninske manifestacije „Dani piva“:

Prvi petak u avgustu se obeležava kao Međunarodni dan piva, tako da je taj dan odabran da Tursitička oragnizacija Zrenjanina dođe u Kikindu i najavi tu tradicionalnu manifestaciju. Nekoliko godina unazad mi najavljujemo „Dane ludaje“ u Zrenjaninu, a ovo će biti prvi put da oni dođu da pozovu Kikinđane na „Dane piva“. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!