Kreativni pokloni za useljenje – top 7 ideja

Kada je u pitanju izbor poklona za useljenje, možete da se odlučite za praktična rešenja koja će na početku samostalnog života svima biti neophodna, ali i za dekorativne poklone koje će da unesu toplinu u novi životni prostor vaših prijatelja.

Naravno, približno saznanje o tome šta bi neko želeo da dobije na svom novom početku, može umnogome doprineti sužavanju izbora poklona kao i odabiru baš onog pravog.

Praktični pokloni za useljenje – evo idealnih predloga

Ako se pitate šta pokloniti za useljenje u stan i da li će se vaši prijatelji više obradovati nekom praktičnom poklonu koji će koristiti često ili nekom dekorativnom predmetu, uvek je bolje odabrati praktični poklon koji će naći svakodnevnu primenu u njihovom životu.

#1 Mali kućni aparati – najbolji poklon za useljenje

Što se tiče malih kućnih aparata, izbor je prilično veliki i ovde dolazi u obzir sve – od blendera do usisivača.

Ipak, jedan od najoriginalnijih poklona koji možete da darujete svojim prijateljima jeste aparat za kafu koji će u skladu sa njihovim dnevnim rutinama koristiti veoma često.

Pored toga, većina ljudi na novom početku verovatno neće sebi odmah priuštiti ovaj aparat, te će vam biti veoma zahvalni što će jutra u svom novom prostoru moći da počnu uz najkvalitetniju kafu. Uz malo istraživanja o potrebama vaših prijatelja i o stvarima koje već imaju, kupovina aparata za kafu predstavlja jedan originalan poklon koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

#2 Pletene korpe – idealno rešenje za odlaganje

Pletene korpe su takodje savršen poklon iz razloga što se svakom prostoru, nezavisno od načina i stila uredjenja, mogu prilagoditi, a još jedna ogromna prednost je što čine prostor vizuelno toplijim. Kada se tek uselimo u novi stan, uglavnom ne znamo gde ćemo sa svim stvarima, pa su nam mnoga praktična rešenja za odlaganje tada preko potrebna.

Svoje prijatelje možete obradovati ukrasnim, ručno pletenim korpama za odlaganje ili uvek zanimljivim, raznobojnim pletenim korpama za cveće. Pored ovih primera, postoji bezbroj drugih rešenja za odlaganje, različitih oblika, boja i materijala, pa će zato odabir pravih predstavljati pravi izazov. Ovakav poklon možete kombinovati sa još nekim sa spiska.

#3 Stone lampe – moderna klasika

Možda se ne biste setili da bi jedna moderna stona lampa potpuno oduševila vaše prijatelje koji su se tek uselili u novi prostor i imaju samo glavno osvetljenje koje možda i ne bi želeli da koriste u večernjim časovima kada treba napraviti ambijent za odmor i opuštanje.

Pored stone lampe, na raspolaganju su vam i podne i zidne lampe, čiji je izbor ogroman. Oprez je neophodan prilikom izbora kako postolja, tako i dezena abažura lampe, te je ovde ipak neophodno da znate kako izgleda novi prostor i u kom stilu bi vaši prijatelji želeli da im nova kraljica atmosfere zasija.

#4 Pribor za kuhinju – da kuvanje postane uživanje

Svakom domaćinstvu neophodan je osnovni pribor za kuhinju, a tu podrazumevamo komplet tanjira, čaša, šerpe, tepsije ili tiganji raznih dezena, escajg, šolje itd. Na raspologanju su vam i modernije i zanimljivije ideje – daske za seckanje različitih oblika i sa šaljivim natpisima, novi kuvar sa starim proverenim receptima ili komplet različitih kuhinjskih alata potrebnih za različite prilike.

Dekorativni pokloni za useljenje u novi stan

Ako smatrate da bi se vaši prijatelji više iznenadili novim dekorativnim predmetima koji će oplemeniti njihov prostor i dati mu autentičan duh, izbor bi trebalo da vam se svede na nekoliko sledećih ideja.

#5 Sobne biljke – za novu dimenziju prostora

Svakom prostoru neophodna je doza zelenila. Sobne biljke simbolizuju rast i promene, a to ih čini savršenim poklonom za useljenje za one koji su na početku novog poglavlja svog života. Smiruju um i telo, prečišćavaju vazduh i u većini slučajeva ne traže mnogo. Izaberite neku od biljaka koje su lake za gajenje i sigurno nećete pogrešiti. Neke od takvih su sobna palma, drvo života, sve vrste filadendrona, fikusa, dracene.

#6 Umetničke slike ili ručno oslikana ikona

Prostor može imati najbolji nameštaj, osvetljenje, kvalitetne biljke i savršenu dekoraciju, ali bez umetničkih slika, uvek će još nešto faliti. Lepa uspomena i poklon zauvek učiniće novi prostor vaših prijatelja autentičnim.

Jedinstvena umetnička dela možete nabaviti u različitim galerijama, a sve više je popularna i kupovina umetničkih slike online. U zavisnosti od toga da li se opredelite za akril ili ulje na platnu, neki nežan akvarel ili ručno oslikanu ikonu, u ponudi vas čeka ogroman izbor pa će vam biti potrebno i malo sreće da biste izabrali idealnu, sa pravim motivima.

#7 Ogledala – odlična dekoracija za predsoblje i dnevnu sobu

Iako ogledala mogu biti lako svrstana i u prvu kategoriju praktičnih poklona, ona lako nalaze mesto i ovde, u kategoriji estetskih poklona. Ona imaju dobro poznatu osobinu a to je da čine prostor u kojem su većim.

Takođe, u njemu se može ogledati neki stilski osmišljen kutak i tako učiniti prostor autentičnim. Ogledalo je i nezaobilazni deo svakog predsoblja, ali prilikom izbora ovakvog komada za poklon, ipak se morate konsultovati sa prijateljima oko izbora dimenzija, oblika i rama. Da li će se kačiti na zid, lepiti ili stajati na podu (sa postoljem) trebalo bi da odluče stanari novog doma, ali vi možete predložiti i realizovati ovu ideju.

Nadamo se da smo vam pomogli prilikom kupovine poklona za useljenje. Srećno!

Autor teksta: Agencija za digitalni marketing Avokado 

Izvori fotografija:

https://www.freepik.com/free-photo/living-room-wall-bright-tones-with-sofa-lamp-with-white-wall_14017345.htm?fbclid=IwAR1-Bf_nE3BRkcf-3fSySxBgBuWbxmJTY1FKRVZiNV43GgaICz4guVuotpw#page=1&query=house%20plants&position=18&from_view=search

https://www.freepik.com/free-photo/living-room-interior-wall-mockup-warm-tones-with-leather-sofa-which-is-kitchen-3d-rendering_15832338.htm?fbclid=IwAR0ydBhaZe5USaB5Co6x3YxALkOaA678Zr13N2Gyz4DAY2DvREyv8vd4WI8#page=1&query=home&position=2&from_view=search

 

https://www.freepik.com/free-photo/selective-focus-shot-espresso-machine-making-tasty-warm-coffee-morning_9283236.htm?fbclid=IwAR163vvwrpdqlSY5MFPowhbEeyoTTIeOSENtCmaidDraY9HBpLZ_ZaMzSqc#page=1&query=espresso%20maker&position=1&from_view=search

error: Content is protected !!