Svečano na Gradskom stadionu: OFK Kikindi uručen šampionski pehar

Svečana ceremonija dodele pehara Fudbalskog saveza Vojvodine OFK Kikindi za osvojeno prvo mesto u Vojvođanski ligi “Istok” organizovana je danas na Gradskom stadionu, uoči utakmice protiv „Begeja“ iz Žitišta, poslednje na domaćem terenu u ovoj sezoni. Pehare su dobili i najmlađi članovi kluba, mlađi pioniri i pioniri, koji su osvojili prvo mesto u Područnoj ligi. 

Cilj koji je postavljen na početku sezone, osvajanje prvog mesta u Vojvođanskoj ligi „Istok“ i povratak u Srpsku ligu „Vojvodina“, je i ispunjen. Dalje amibicije tima sa Gradskog stadiona su da budu konkurentna ekipa, koja će opstati u ovom rangu i igrati značajnu ulogu u Srpskoj ligi. Nebojša Đukić, kapiten i najbolji strelac Vojvođanske lige Istok sa 17 postignutih golova, izrazio je veliko zadovoljstvo što klub danas, na svom stadionu i sa svojim navijačima, ima priliku da proslavi ovaj uspeh:

Znali smo da imamo kvalitet i da možemo ovo da postignemo, a imali smo i veliku podršku uprave i stručnog štaba. Želeli bismo da se zadržimo u ovom rangu, jer naš grad to i zaslužuje -rekao je Đukić. 

Dva kola pre kraja prvenstva, OFK Kikinda ima 65 bodova, nakon 20 pobeda, pet remija i tri poraza. U poslednjem kolu, narednog vikenda, šampion Vojvođanske lige Istok igraće u Banatskom Karlovcu protiv „Proletera“:

Najbitnije je istaći da je ekipa svaki minut proveden na terenu odigrala pošteno, to je ono što će obeležiti ovu sezonu, tako da moram pohvaliti svoj tim. Imali smo dva jaka rivala, koji su na početku bili ispred nas na tabeli, i oni su nas terali da damo sve od sebe. U klubu je bila dobra atmosfera, bili smo stabilni i smatram da smo zasluženo osvojili prvo mesto – rekao je trener Jevto Jarčević. 

Svečanoj ceremoniji uručenja pehara pobednicima Vojvođanske lige prisustvovao je gradonačelnik Nikola Lukač, koji je istakao da je OFK „Kikinda“, zahvaljujući velikom trudu i predanom radu, zaslužio plasman u viši rang: 

Momci, zajedno sa upravom i stručnim štabom, izborili su plasman u viši rang, gde i pripadaju. Kikinđani vole fudbal, tako da naš grad, s obzirom na ulaganja u sportsku infrastrukturu i sport uopšte, zaslužuje da ima klub i u višem rangu takmičenja – rekao je Lukač. 

Najveći uspeh OFK „Kikinda“ postigao je pre tridecenije, kada je igrao u Prvoj ligi, odnosno elitnom jugoslovenskom rangu takmičenja, protiv najjačih ekipa. Za generaciju koja je te sezone 1992/93. imala bolji međusobni skor od beogradske “Crvene zvezde“ igrali su Ćirić, Živkov, Bilbija, Turudija, Cvijan, Zečević, Pekez, Kresoja, Novović, Đukić, Dimitrjević i drugi. 

 

 

 

error: Content is protected !!