Sedeća odbojka: OKI Feniks odbranio titulu šampiona Prvenstva Mađarske

Odbojkaški klub invalida „Feniks“ iz našeg grada, uspeo je proteklog vikenda da odbrani titulu šampiona na Prvenstvu Mađarske, i to na veoma ubedljiv način, bez izgubljenog seta u poslednjem kolu takmičenja.

U završnom kolu, koje je odigrano u sportskom centru Mátraháza ovog vikenda, svaka od četiri ekipe gornjeg doma odigrala je po tri utakmice. Kikinđani su i ovo kolo završili sa tri maksimalne pobede i neporaženi odbranili titulu šampiona.

Poredak Bajnokšaga 2018/19:

1. OKI Feniks, Kikinda
2. SC Njiređhaza, Njiređhaza
3. Humanitaš SE, Tatabanja
4. Reprezentacija Slovenije 
5. SC Vasas, Budimpešta
6. MTK  – Mađarska ž.rep.
7. Hambuger SE, Nađkanjiža

Ovim trijumfom je dominacija Feniksa u Mađarskoj ove i prethodne godine postala apsolutna i dokazana odbranom titule prvaka i ovogodišnjom duplom krunom, jer ova serija pobeda uključuje i osvajanje ovogodišnjeg Kupa Mađarske u februaru. Nakon dodele pehara i zlatnih medalja je timu Feniksa čestitao Đula Raška, predsednik Mađarskog Saveza sedeće odbojke, Branko Mihorko, predsednik Evropskog saveza sedeće odbojke i selektor reprezentacije Slovenije.

Odlično smo započeli Prvenstvo i već posle polusezone smo verovali smo da ovo može da se desi, ali uvek treba računati da mogu da se dese neke nepredviđene stvari. I zaista smo imali ozbiljnih problema tokom Lige, povrede, bolesti, druge vrste odsustva igrača u bitnim momentima. Za razliku od prošlog, u ovom kolu je sve bilo savršeno, sve nam je išlo od ruke. No, sada je sve to iza nas i srećan sam da smo uspeli da ostvarimo ovaj veliki uspeh. Čestitam i zahvaljujem saigračima, treneru i upravi kluba, kao i svima koji su dali svoj doprinos da se ovo desi – rekao je kapiten Dragiša Brandić.

Za OKI Feniks u sezoni 2018/19 igrali:

Anđelov, Brandić, Budurin, Dragan, Debeljački, Đapa, Marić, Mihaljčić, Milošev, Setorić, Vlajkov i Zavišin.

 
 
error: Content is protected !!