Ronilački klub „Orka“ otputovao u Švajcarsku na turnir u podvodnom ragbiju

Ekipa kikindskog ronilačkog kluba „Orka“ otputovala je juče u švajcarski grad Bazel, gde će zajedno sa takmičarima iz Nemačke, Češke i Mađarske učestvovati na turniru u podvodnom ragbiju. 

Kikinđani će se ovog vikenda nadmetati na turniru u podvodnom ragbiju pod nazivom „Läckerli Cup“ koji se sedamnaesti put održava u Švajcarskoj. Ovaj popularni turnir biće odigran na otvorenim bazenima Eglisee u Bazelu, a kao i ranijih godina učesnici će se takmičiti u kategorijama početnici, mladi i sekundarni timovi.

RK „Orka“ učestvovaće zajedno sa prijateljima iz Nemačke, Češke i Mađarske, a ekipu će činiti: Stojan Bogosavljev, Tia Malogajski, Marina Radivojša, Olivera Radivojša, Dunja Bjelić, Ivana Bjelić, Sanja Mrđa, Smilja Mrđa, Marjan Pepić, Velimir Krstić, Aleksandra Krsić, Marko Miladinov, Nurinjo Salili, Jan Scheerer,  Paul Scheerer, Lisa-Marie LeOber, Kevin Haberstroh, Matt Bowyer i Petra Mándoky.

U Srbiji i bližem okruženju samo Ronilački klub Orka iz Kikinde igra podvodni ragbi. Do sada je klub iz našeg grada učestvovao na trening kampu u Budimpešti i  na dva turnira, otvorenom prvenstvu Nemačke i turniru u nemačkom gradu Pesneku. Klub je ogranizovao dva trening kampa za decu, jedan u Rumi i jedan u Kikindi, kao i jedan turnir u našem gradu. Kako je naš portal nedavno pisao, Tia Malogajski i Katarina Radivojević učestvovale su krajem jula na internacionalnom kampu u grčkom gradu Volosu. U narednom periodu klub će učestvovati i na turnirima u Mađarskoj i Nemačkoj.

Podvodni ragbi je igra stara oko 50 godina. U nekim državama se igra u nekoliko liga, postoje regionalne lige i evroliga, a od ove godine uvedena je i evroliga za juniore. Podvodni ragbi se igra u bazenu minimalne dubine 3,5 metra sa loptom koja se može dodavati pod vodom i koja tone. Na dnu bazena su dve korpe-golovi, a ekipa je sastavljena od 6+6 igrača, 6 u vodi i 6 letećih zamena.

Fotografije: Ronilački klub „Orka“ (Fejsbuk)

error: Content is protected !!