„Rojal kup“ u Ruskom Selu okupio veliki broj mladih fudbalera

Na stadionu Fudbalskog kluba „Crvena zvezda“ u Ruskom Selu svečano je otvoren šesti po redu „Rojal kup“, fudbalski turnir za uzrast od 7 do 12 godina, koji je ove godine okupio 18 ekipa. Nakon pet godina održavanja u Novim Kozarcima, turnir je premešten u Rusko Selo. 

Osim toga što se druže, stiču nova poznanstva i bave se sportom, deca imaju priliku da svojim veštinama pokažu koliko vrede pred skautima i fudbalskim trenerima, kao i da jednog dana zaigraju u najboljim klubovima u zemlji: 

Prisutna je i ekipa „Crvene zvezde“ iz Beograda, tako da svako dete ima priliku da se pokaže i da možda jednog dana zaigra u ovom klubu, a skauti će ocenjivati najbolje igrače turnira. Nekoliko igrača sa prvog Rojal kupa, koji je održan 2017. godine, danas su mladi reprezentativci i standardni prvotimci „Crvene zvezde“ i Čukaričkog“ – istakao je Zdravko Rauković, organizator turnira. 

„Rojal kup“ je prerastao u ozbiljan turnir, na kojem se dečaci i devojčice pre svega druže, ali imaju priliku i da pokažu svoje fudbalske veštine. Gradska uprava nastoji da podrži sve sportske manifestacije, pogotovo one koje uključuju mlađe kategorije: 

-„Rojal kup“ uključuje veliki broj dece i promoviše zdrav život i sport. Uslovi za organizovanje ovakve manifestacije u Ruskom Selu su na vrlo visokom nivou i veoma nas raduje učešće velikog broja ekipa. Plan je da u svakom selu organizujemo ovakve manifestacije, kako bismo što više dece animirali da se bave sportom – rekao je gradonačelnik Nikola Lukač. 

Dušan Marjanović, predsednik Mesne zajednice Rusko Selo, podseća da ovo mesto ima dugu fudbalsku tradiciju:

Potrudili smo se da obezbedimo što bolje uslove za organizaciju ovakvog turnira i mislim da je to veliki uspeh i za naše selo i za Kikindu. Ovakve manifestacije su od izuzetnog zanačaja za budućnost fudbala, tako da se nadamo da će svako mesto na teritoriji našeg grada bar jednom godišnje organizovati ovakav turnir – rekao je Marjanović. 

 

error: Content is protected !!