INFO Servis, Sport

Plivanje za časni krst 19. januara na Starom jezeru, zasad prijavljeno 10 učesnika

Ronilački klub „Orka“ i Srpska pravoslavna crkva i ove godine organizuju tradicionalno plivanje za časni krst, koje će biti održano na Bogojavljenje, 19. januara na Starom jezeru, sa početkom u 12 sati. Prijave traju do ponedeljka, 17. januara.

Prema rečima Stojana Bogosavljeva iz Ronilačkog kluba „Orka“ zasad se prijavilo deset učesnika: 

I ove godine preduzimamo sve mere kako bi se osigurala bezbednost svih učesnika. Trenutno imamo deset prijavljenih, ali poučeni iskustvom iz prethodnih godina, očekujemo da se poslednjih dana prijavljivanja javi dosta zainteresovanih. U nekim gradovima je zbog epidemiološke situacije događaj otkazan, ali mi ćemo sve mere preduzeti da se manifestacija održi  – kaže Bogosavljev. 

Ukoliko temperature i dalje budu jako niske i Staro jezero se zaledi, plivanje za časni krst biće organizovano na bazenima:

Zbog debljine leda jedne godine smo morali manifestaciju da održimo na bazenima, umesto na Starom jezeru. Ako se to ponovo desi, u tom slučaju manifestacija će biti revijalna, samo da se ispliva u bazenu. Dakle, plivanje za bogojavljenski krst će sigurno biti održano u našem gradu, samo od vremenskih prilika zavisi gde ćemo oragnizovati – rekao je Bogosavljev. 

Zainteresovani mogu da se prijave putem telefona: 063/ 384 792, kontakt osoba je Stojan Bogosavljev. Za učešće je neophodna potvrda od izabranog lekara ili lekara sportske medicine. Prošle godine za časni krst u Kikindi plivalo je rekordnih 26 učesnika, uzrasta od 17 do 70 godina, a najbrži je bio Dušan Novaković. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!