INFO Servis, Sport

Odigrana prijateljska vaterpolo utakmica između VK „ŽAK“ i reprezentacije Izraela

Danas je u Sportskom centru „Jezero“ odigrana prijateljska vaterpolo utakmica između VK „ŽAK“ i vaterpolo reprezentacije Izraela, koja je u našem gradu na pripremama. 

Ovom sportskom događaju prisustvovao je ambasador Izraela u Srbiji, nj.e. Jahel Vilan, koji je istakao da ova prijateljska vaterpolo utakmica učvršćuje veze između Kikinde i Izraela:

Nisam prvi put u Kikindi i ovaj grad mi se veoma dopada. Zahvalio bih Nikoli Lukaču koji je ugostio naš nacionalni tim, drago mi je što ću prisustvovati ovoj utakmici, a raduje me i to što ću i gradonačelnika videti kako igra. Sport je veoma važan deo života, kako u Srbiji tako i u Izraelu, tako da je ovo jako dobar način da se ljudi povežu. Vaterpolisti koji su došli ovde da treniraju i igraju sigurno će se vratiti u Izrael sa lepim uspomenama iz Kikinde i Srbije – rekao je nj.e. Jahel Vilan. 

Gradonačelnik Nikola Lukač ističe da je ponosan što se mnogi klubovi,  a sada i nacionalni tim Izraela, pripremaju za velika takmičenja baš u Kikindi, gradu sporta i dobrih ljudi:

Reprezentacija Izraela koristi naše dobre uslove za treniranje i priprema se za Evropsko prvenstvo. Siguran sam da naša gostoljubivost i sve ono što pruža Kikinda dorpinosi tome da se oni pre svega dobro osećaju. Verujem da će se vratiti u naš grad ponovo i kao turisti. Posetom ambasadra Izraela našem gradu otvaraju se neke nove mogućnsoti za saradnju i to je ono na čemu lokalna samouprava radi  – rekao je Lukač. 

Fotografije: Čedomir Vujanić

Pratite nas FB
error: Content is protected !!