Memorijalni turnir u stonom tenisu „Vadleve Zavišić“ okupio oko 180 takmičara iz Srbije i Rumunije

Kikindski Stonoteniski klub „Galadska“ organizovao je danas u hali Sportskog centra „Jezero“ 2. po redu Memorijalni turnir „Vadleve Zavišić“. Takmičenje je okupilo 182 stonotenisera iz Srbije i Rumunije, koji se nadmeću u četiri kategorije: mlađi kadeti, kadeti, juniori i mini kadeti. 

Turnir je organizovan drugu godinu zaredom, a posvećen je sudiji Beli Vadleveu i treneru Slobodanu Zavišiću, koji su ostavili neizbrisiv trag u ovom sportu:

Na ovaj način želimo da im se odužimo za sve što su uradili za stoni tenis. Ove godine imamo 182 takmičara iz Srbije i Rumunije, a nadamo se da ćemo sledeće godine imati goste i iz drugih susednih zemalja. Smatram da je ovaj turnir važan za popularizaciju stonog tenisa i za razvoj sportskog turizma u Kikindi -rekao je Nenad Đukić, predsednik STK „Galadska“. 

Đorđe Zavišić, sin pokojnog trenera Slobodana Zavišića, ističe da je ponosan na sve što je njegov otac uradio u ovom sportu:

Moj tata je ceo život posvetio stonom tenisu i veoma napredovao kada je način treninga u pitanju. Zahvaljujući njegovom posvećenom radu, mnogi igrači su iz ovog grada otišli na ozbiljne nivoe u stonom tenisu. Posebno mi je drago što je danas hala puna dece i što ima skoro 200 učesnika – rekao je Zavišić. 

Organizacijom turnira koji je okupio veliki broj takmičara, među kojima je i davdesetak učesnika iz dva rumunska kluba, Stonoteniski klub „Galadska“ i Kikinda se vraćaju na mapu klubova i sredina koji su sposobni da organizuju značajne stonoteniske događaje:

Iako se ovaj turnir održava tek drugi put, način i kvalitet organizacije ulivaju optimizam da će u dogledno vreme ovo takmičenje zaslužiti da bude i bodovno. To će rezultirati time da turnir u Kikindi bude masovniji i da okupi takmičare iz više zemalja i klubova – kaže Milan Stanić, predsednik Stonoteniskog saveza Vojvodine. 

Četranestogodišnji Dušan Tešin, član STK „Galadska“, na turniru se nadmeće u dve uzrasne kategorije:

Veoma sam zadovoljan organizacijom mog kluba. Iako nije u pitanju turnir koji se boduje za rang-listu, s obzirom na veliki broj učesnika, predstavlja jako dobru pripremu za nastavak sezone i za učešće na velikim takmičenjima. Ovo je i lepa prilika da odmerimo snage i sa nekim takmičarima sa kojima nismo igrali, s obzirom na to da su tu i gosti iz Rumunije – rekao je Tešin. 

Među dvadesetak učesnika iz susedne Rumunije je i Vuk Andrejević iz Temišvara, koji stoni tenis trenira četiri godine: 

Prvi put sam u Kikindi i sve mi se dopada. Ovakvi turniri nam pružaju priliku da steknemo iskustvo i pripremimo se za velika takmičenja- rekao je Andrejević. 

Događaju je prisustvovala i predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Čudanov, koja je pohvalila rad stonotensikih klubova „Galadska“ i „Čarnojević“:

Stoni tenis zavređuje veliku pažnju grada, a samim tim ovaj turnir ima veliku podršku i lokalne samouprave i Sportskog saveza. Sve je jako dobro orgaizovano, ima mnogo takmičara, a sigurni smo da će narednih godina biti još masovniji – rekla je Čudanov. 

STK „Galadska“ nadmeće se u Prvoj ligi Srbije, a nakon 12 odigranih kola ima 7 pobeda i pet poraza. 

 

error: Content is protected !!