INFO GRAD KIKINDA, 23. januar

Danas je ponedeljak, 23. januar

Evropska nedelja prevencije raka grlića materice obeležava se od 23. do 29. januara, u cilju podizanja svesti žena o ovom oboljenju, podsticanja da razmišljaju o svom reproduktivnom zdravlju i koriste dostupne mere primarne i sekundarne prevencije.

Radosna vest:

Tokom proteklog vikenda, u kikindskom porodilištu rođeni su dečak i devojčica. 

Isključenje struje:

Zbog planiranih radova na električnoj mreži, danas od 8.30 do 9.30 struju neće imati korisnici u sledećim ulicama u Kikindi: Miloša Ostojina, od Partizanske do Bašaidskog druma, Karlovački drum i Bašaidski drum. 

Javni poziv za sportska udruženja i organizacije:

Grad Kikinda poziva sportska udruženja i organizacije da uzmu učešće na Javnom pozivu, u cilju finansijske podrške u vidu besplatnog prevoza, na ime realizacije programskih aktivnosti. Predlog mogu da podnesu sportska udruženja i organizacije u oblasti sporta u vidu zahteva. Prijava mora da sadrži kratak sažetak planiranog prevoza i predračun prevoznika. Poziv je otvoren do utroška sredstava. Više informacija možete pronaći na zvaničnoj internet prezetnaciji grada kikinda.org.rs. 

Prijavljivanje za upis prvaka u izabranu školu do 15. februara:

Roditelji dece rođene od 1. marta 2016. do 28. februara 2017. godine mogu izabrati osnovnu školu u koju će upisati dete, podnošenjem zahteva izabranoj školi, najkasnije do 15. februara. U prvi razred školske 2023/2024. godine upisuju se deca koja do početka školske godine, 1. septembra imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina. Deca mlađa od šest i po godina takođe imaju pravo upisa, ali nakon provere spremnosti, koju vrši psiholog škole. Za sva dodatna obaveštanja, roditelji i staratelji đaka prvaka mogu se obratiti gradskim osnovnim školama, gde se i obavlja prijavljivanje za upis, svakog radnog dana od 8 do 14 časova. 

Kulturni centar:

Kulturni centar Kikinda, u saradnji sa Institutom „Konfucije“ iz Beograda, od danas do petka 27. januara organizuje Festival kineskog filma. Početak projekcija je u 19 časova, ulaz je besplatan. 

Sport:

Kikindski Stonoteniski klub „Galadska“ organizovao je juče u hali Sportskog centra „Jezero“ 2. po redu Memorijalni turnir „Vadleve Zavišić“. Takmičenje je okupilo 182 stonotenisera iz Srbije i Rumunije, koji su se nadmetali u četiri kategorije: mlađi kadeti, kadeti, juniori i mini kadeti. Turnir je bio posvećen sudiji Beli Vadleveu i treneru Slobodanu Zavišiću, koji su ostavili neizbrisiv trag u ovom sportu.

Na Prvenstvu Vojvodine za kadete, održanom u Stepanovićevu, Mihajlo Miličić, takmičar kikindskog Džudo kluba „Partizan“, osvojio je srebrnu medalju. Nikola Isakov i Simon Petković takmičenje su završili na petom mestu. Sva trojica obezbedila su plasman na Prvenstvo Srbije za kadete, koje će za dve nedelje biti održano u Beogradu. 

Upis u školu odbojke „Ki 0230“ za mlađe devojčice, uzrasta od prvog razreda osnovne škole, je u toku. Sve detaljnije informacije mogu se dobiti na: 063/ 500 956. 

Vreme:

Oblačno i hladno, sa mogućom kišom. Najviša temperatura u Kikindi biće 12 stepeni. 

Bioprognoza: 

Nepovolјna biometeorološka situacija za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje srčanim i bolesnicima sa respiratornim tegobama. Osetlјive osobe mogu očekivati meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i poremećaja sna. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje pažnja.

error: Content is protected !!