Memorijalni košarkaški turnir u znak sećanja na Jovanu Kojić

Sportska organizacija ženske kikindske košarke organizovala je danas u hali SC „Jezero“ osmi po redu Memorijalni turnir „Jovana Kojić“, u znak sećanja na našu mladu sugrađanku, koja je u maju 2016. godine tragično izgubila život u saobraćajnoj nesreći. Osim kikindskih košarkašica, na turniru su nastupile i gošće iz Subotice, Srpske Crnje i Banatskog Karađorđeva. 

Organizovanjem turnira, Sportska organizacija ženske kikindske košarke čuva sećanje na nekadašnju saigračicu Jovanu Kojić, a manifestacija predstavlja i lepu priliku da se promoviše ženska košarka i sport uopšte: 

Ove godine, osim domaćina, učestvuju i „Spartak“ iz Subotice, „Akademac“ iz Srpske Crnje i Banatsko Karađorđevo, a ekipe čine devojčice uzrasta 13 do 14 godina. Na ovaj način imamo uvid u razvoj ženske košarke u našem gradu i regionu. Kikinda ima istoriju i tradiciju ženske košarke, a verujemo da ima i budućnost -istakao je Igor Maljković, trener SOŽKK. 

Takmičenje je otvorio gradonačelnik Nikola Lukač, koji je tom prilikom rekao da ovaj turnir čuva sećanje na našu mladu, tragično nastradalu sugrađanku, koja je bila talentovana ne samo za sport, nego i za muziku:

Orgnaizovanje ovog turnira je veoma značajno i zbog toga što promoviše košarku i prave vrednosti, posebno među najmlađima. Važno je da se što više dece bavi sportom i da organizujemo što više ovakvih manifestacija – poručio je Lukač. 

Otvaranju Memorijalnog turnira „Jovana Kojić“ prisustvovao je član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu Dragan Pecarski, koji je istakao da Grad Kikinda podržava sve manifestacije koje okupljaju veliki broj dece i promovišu sport, druženje i zdrav način života:

Kada je ženska košarka u pitanju, problem je što nemamo dovoljno dece koji bi popunio mlađe kategorije u ovom sportu. Na nama je da radimo na tome, da otkrijemo talente za određenu granu sporta i usmerimo ih da se bave onim sportom gde bi mogli da ostvare najbolje rezultate – rekao je Pecarski. 

 

error: Content is protected !!