OŠ „Slavko Rodić“ iz Banatskog Velikog Sela obeležila Dan ustanove i 59. rođendan

Učenici i zaposleni u Osnovnoj školi „Slavko Rodić“ u Banatskom Velikom Selu obeležili su danas prigodnim programom Dan ustanove i 59 godina rada. Tom prilikom, na pozorišnoj sceni Doma kulture, učenici nižih razreda izveli su predstavu „Kraljevski festival“, a đaci koji pohađaju više razrede „Lajanje na zvezde“. Na svečanosti je uprililčen i prijem za buduće prvake koji će ovu ustanovu pohađati od 1. septembra: 

Naša škola ima 119 učenika i trideset troje zaposlenih. Školu ove godine završava 14 osmaka, a na jesen ćemo imati 12 prvaka. Gradska uprava je uvek spremna da nam pomogne, tako da smo ove godine nabavili računar i skener, a sredili smo i našu kuhinju. U te radove je uloženo oko milion dinara – rekla je Gorica Grbanušić, direktorica OŠ „Slavko Rodić“. 

Događaju je prisustvovala i Dijana Jakšić Kiurski, zamenica gradonačelnika, nekadašnja učenica velikoselske škole, koja je ovoj ustanovi poželala da još dugo traje i iznedri još mnogo generacija, koje će slediti put pravih vrednosti: 

Lokalna samouprava se trudi da stvori što bolje uslove, kako bi đaci mogli da stiču znanja, da se usavršavaju i unapređuju svoje kvalitete. Ulaganje u škole nije trošak, nego inevsticija u budućnost -istakla je Jakšić Kiurski.        

error: Content is protected !!