Kikinđanin Marko Koldanov treći na međunarodnoj trci samoprevazilaženja

Na međunarodnoj maratonskoj trci samoprevazilaženja, koja je proteklog vikenda organizovana u Nišu, naš sugrađanin Marko Koldanov, član OAK „Kikinda“, osvojio je treće mesto sa rezultatom 3 sata 15 minuta i 4 sekunde, samo 1 minut sporije od drugoplasiranog takmičara. 

Marko se za ovu trku spremao mesecima, a prema njegovom i mišljenju trenera, za pripreme su nedostajale još dve nedelje, kako bi odradio još dva dužinska treninga od 30 i 35 kilometra. Međutim, trener Saša je poprilično zadovoljan postignutim rezultatom, jer je Marko prethodnih godina trčao samo trke formata 24 sata i velika većina njegovih treninga je bila samo lagana dužina: 

Iz korena smo promenili koncept treniranja i to je počelo da daje rezultate. Popravio sam lični rekord za čak 17 minuta, a četvoroplasirani takmičar je bio sporiji od mene za 13 minuta. Ovo je bila kruna moje karijere, i to na važnoj životnoj prekretnici, jer se zbog ljubavi selim u Španiju. Planiram da tamo nastavim svoju sportsku avanturu uz pomoć lokalnog atletskog kluba, koji je bio fasciniran činjenicom da trčim 24 sata. Matičnom klubu iz Кikinde biću na raspolaganju i dalje, dostojno ću predstavljati svoj grad na trkama u Španiji, u želji da još više popravim lično vreme i budem zadovoljan onim što sam uradio – rekao je Koldanov. 

error: Content is protected !!