Kikinđani učestvovali na prvoj moped trci od 24 sata u svetu

Dve kikindske ekipe, juniorska i seniorska, učestvovale su u Kuli na moped trci na 24 sata, koja će biti upamćena kao prva ovakva trka ikada vožena u svetu. Takmičenje, koje je zahtevalo timski duh, izdržljivost i veštinu, okupilo je nešto manje od 100 učesnika iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Mlađa ekipa iz našeg grada zauzela je peto, dok je starija takmičenje završila na 13. mestu. 

Seniorsku ekipu činili su: Dragan Novaković, Miomir Kulizić, Dragoljub Cucić, Mirjan Golušin, Miroslav Popov, Milan Novaković i Nebojša Sivčev, dok su u juniorskom timu bili: Ilija Jerinkić, Đorđe Jerinkić, Nikola Nedin, Nikola Sivčev i Jovan Micić. Kako je za naš radio rekao Dragan Novaković, jedan od članova seniorske ekipe Sportskog auto-moto karting udruženja „Kikindski“, završiti ovakvu trku je veliki uspeh: 

U pitanju je vrlo neobična trka, nešto u čemu nismo ni zamišljali da ćemo nekad učestvovati, a izazvala je izuzetno veliko intersovanje i vozača i gledalaca i mehaničara. Trka se na karting stazi, čiji krug iznosi oko 650 metara. Pobednici iz Slovenije su izvozili više od 1 800 krugova, juniori su prešli oko 1 500, a naša ekipa oko 1 300. U svim tim maratonskim trkama, koje se voze 24 sata, pobednici su svi koji je završe. Iako se nismo našli na pobedničkom postolju, smatramo da smo postigli veliki uspeh što smo uspeli da izdržimo do kraja – rekao je Novaković. 

error: Content is protected !!