KIKINĐAMIMA PRIJALA JABUKA

img_3681

Rukometaši Kikinde Grindeks ostvarili su pobedu u utakmici 10. kola Prve lige Sever, pošto su na parketu hale ”Jezero” savladali ekipu Jabuke rezultatom 34:24.

Loše su Kikinđani otvoriliutakmicu, osećalo se da još nisu preboleli poraz koji im je nanelo Jedinstvo iz Novog Bečeja u prethodnom kolu.

Rastrzana igra Kikinđana, sa par ishitrenih poteza u napadu obeležilo je uvodneminute utakmice.

Na drugoj strani ekipa Jabuke, vešto je koristila sve propuste Kikinđana i držala rezultatsko preimućstvo sve do 15. minuta utakmice.

Jabuka je povela sa 2:0, u 5. minutu je bilo3:1 da bi poslednju prednost na utakmici gosti imali u 13. minutu kod rezultata 5:4 za Jabuku.

Golom Vekića, Kikinda stiže do izjednačenja od 5:5 i polako počinje da igra svoju prepoznatljivu igru.

Do samog kraja prvog dela igre vodila se neizvesna borba, a prednost Kikinde nije prelazila 2 gola razlike. Gol golmana Slavka Miškova preko celog terena, u trenutku kada su gosti igrali u napadusa igračem umesto golmana probudilo je domaću publiku, ali i domaće igrače i donelo Kikindi prednost od 10:8 u 23. minutu.

Gosti iz Jabuke disali su domaćinu za vratom i nisu mu dali da se rezultatski odlepi. U poslednja dva minuta prvog dela ušlo se sa rezultatom 12:11 za Kikindu Grindeks, a završnica je u potpunosti pripala našoj ekipi.

Sa tri gola u mreži golmana Mitanovskog, odčega je poslednji delo Đorđa Gambera 20-ak sekundi pre velikog odmora, odnosno sa samo jednim pogotkom u mreži večeras izuzetno raspoloženog Slavka Miškova, donelo je Kikindi prvuopipljiviju prednost na utakmici i najavu daleko boljeg izdanja domaće ekipe u nastavku.

Na poluvreme se otišlo sa rezultatom 15:12 za Kikindu Grindeks. Kako su završili prvi deo utakmice, uistom stilu su Kikinđani otvorili nastavak.

Čvrsta odbrana, dosta brža igra u napadu i već je u 38. minutu posle serije domaćih od 6:1 bilo 21:13 za Kikindu Grindeks. Do kraja utakmice prednost Kikinde je rasla do maksimalnih plus 12, te je u 55. minutu bilo 31:19 za domaće igrače.

Treneri Pašić i gostujući Milosavljević u igru su ubacili sve igrače iz protokola. Utakmica iako bez imalo rezultatske neizvesnosti u drugom delu, bila je izuzetno zanimljiva jer ekipa Jabuke igra veoma lepo, brzo te je u susretu dve kvalitetne ekipe publika imala dosta toga da vidi.

Oko 400 gledalaca zadovoljno je napustilo halu ”Jezero”. Treba reći i to da je ekipa Jabuke doputovala u oslabljenom sastavu bez nekolicine povređenih igrača.

KIKINDA GRINDEKS – JABUKA 34:24 (15:12)

10. kolo Prve lige Sever, Kikinda, Subota 26.11.2016. god., SC ”Jezero”, gledalaca: 400, sudije: Nikola Musić (Vrbas)/ Stevan Đurašinović (Vrbas), delegat: Milan Repija (Elemir), isključenja: Kikinda Grindeks 12 min, Jabuka 22 min, sedmerci: Kikinda Grindeks 5(4), Jabuka 3(2)

Kikinda Grindeks: Tepavac, Ibrajter, Petkov 1, Lazić 2, Dukatarov 1, Golić, Zarin 8(1), Kenjalo, Bukovič, Brojčin 5, Vekić 1, Miškov 1, Gamber 7, Milićević 1, Rađenović, Komarek 7(3)

Jabuka: Pešić, Mirjanić 1, Beracka 2, Trajković 1, Vitas 2, Turković 1, Jovanovski 9, Mitanovski, Milenković 2, Peško 3(2), Martinović 3, Breti.

error: Content is protected !!