Kikinda domaćin 4. kola Kupa Srbije: „Apolo“ predstavlja pet takmičara

Streličarsko udruženje „Apolo“ organizovalo je danas u hali SC „Jezero“ turnir pod nazivom „Sova kup Kikinde“, rangirno takmičenje u sistemu Kupa Srbije. Nadmetanje je okupilo 92 streličara iz cele zemlje, koji su na kvalifikacionim turnirima stekli pravo učešća. 

Prema rečima Ljubomira Zamurovića, predsednika Upravnog odbora SU „Apolo“, kikindski klub na ovom turniru predstavlja pet takmičara:

Za naš klub nastupaju Ana Lukić, Sara Zamurović, Đorđe Mišković, Dragan Čobić i Borislav Stankić. Od svih njih očekujem dobre rezultate, a nadam se da će biti osvojene i medalje– kaže Zamurović. 

Slobodan Pavlović, predsednik Streličarskog saveza Srbije, koji je pohvalio organizaciju turnira i istakao da su uslovi u Kikindi za ovakva takmičenja odlični:

U pitanju je rangirni turnir, pred finale Kupa Srbije, koji je okupio najuspešnije streličare iz naše zemlje, od najmlađih do najstarijih. Kikindski“Apolo“ ima jako dobre takmičare, koji imaju kvalitet da se pridruže omladinskoj reprezentaciji Srbije. Od 18. do 24. februara u Varaždinu će biti održano Evropsko dvoransko prvenstvo, a našu zemlju će predstavljati deset takmičara – rekao je Pavlović. 

Otvaranju turnira prisustvovala je Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde:

Streličarsko udruženje „Apolo“ jako dobro  funkcioniše i uvek organizuje takmičenja na vrlo visokom nivou. Grad i Sportski savez će uvek podržavati organizovanje ovakvih turnira, koji okupljaju veliki broj takmičara iz cele zemlje -rekla je Čudanov. 

error: Content is protected !!