Gradonačelnik upriličio prijem za Maricu Anđelov Al-Mahamid, vicešampionku sveta

Nikola Lukač, gradonačelnik Kikinde, ugostio je danas u svom kabinetu Maricu Anđelov Al-Mahamid, koju je nedavno priznanjem nagradio i Džudo savez Srbije, kao jednu od najuspešnijih u ovom sportu u 2023. godini. Marica je jesenas osvojila srebrnu medalju na Svetskom veteranskom prvenstvu u Abu Dabiju. 

Marica je tokom svoje 55 godina duge, plodonosne karijere mnogo puta naglašavala činjenicu da je poreklom iz Кikinde, da je ponosna na svoj dom i da ga nosi u srcu sa sobom, na svako takmičenje. Gradonačelnik je ovom prilikom Marici uručio mali znak pažnje, te još jednom naglasio da je Кikinda grad sporta, grad dobrih ljudi, koji sa ponosom predstavljaju svoj grad: 

Ljudi poput Marice doprinose tome da deca Кikinde izrastu u dobre ljude, da nauče da poštuju prave vrednosti, ljude koji su ponosni na svoj grad gde god bili. Marica je početkom novembra iz Abu Dabija donela srebro sa Svetskog veteranskog takmičenja, a Džudo savez Srbije je na svečanoj dodeli priznanja najuspešnijim džudistima Srbije u 2023. uručio priznanje i jednoj od najpoznatijih sportskih radnica Кikinde. Ovo priznanje je još jedno u nizu koje potvrđuje njen uspeh i posvećenost sportu – rekao je gradonačelnik Lukač. 

Marica se trenutno priprema za sledeće Svetsko prvenstvo krajem godine, a grad će je podržati na putu kojim hoda šampionskim koracima. 

error: Content is protected !!