Fudbal: ’’Sloboda’’ i ’’Kozara’’ nastavile pobednički niz u prvenstvu

Ove subote odigrane su utakmice 12. kola Vojvođanske fudbalske lige (istok), a naša dva najbolja kluba ’’Sloboda’’ i ’’Kozara’’ nastavljaju sa pobednilkim partijama.

U Novim Kozarcima ’’Sloboda’’ je savladala ’’Radnički’’ iz Sutjeske sa 2:0, a golove su postigli Nikola Galić i Ostoja Ćulibrk. FK ’’Kozara’’ iz Banatskog Velikog Sela pobedila je na teškom gostovanju u Žitištu sa 1:0 ekipu ’’Begeja’’, a jedini strelac na utakmici bio je Milan Misić. Dobru utakmicu odigrali su i fudbaleri ŽAK-a koji su na gostovanju u Kovinu remizirali 1:1 sa domaćim ’’Radničkim’’. Železničari su izjednačili golom Slobodana Gavranova i nalaze se u gornjem delu prvenstvene tabele. Loše su prošli fudbaleri ’’Kikinde 1909’’ koji su na Gradskom stadionu poraženi sa 3:0 od BAK-a iz Bele Crkve i novim porazom sebe svrstali na samu granicu zone ispadanja.
Sledećeg vikenda ljubitelje fudbala očekuje lokalni derbi na Vašarištu, kada će ŽAK ugostiti ’’Slobodu’’ iz Novih Kozaraca, u Banatskom Velikom Selu ’’Kozara’’ će dočekati ’’Budućnost’’ iz Srpske Crnje, a OFK ’’Kikinda 1909’’ ide u Plandište na utakmicu protiv ’’Sloge’’.

error: Content is protected !!