Fudbal: ’’Kozara’’ preuzela lidersku poziciju

Fudbaleri velikoselske ’’Kozare’’ preuzeli su lidersku poziciju na tabeli nakon što su u utakmici 13. kola Vojvođanske fudbalske lige Istok pobedili ’’Budućnost’’ iz Srpske Crnje sa 1:0. Jedini strelac na utakmici bio je Milan Misić.

Novokozaračka ’’Sloboda’’, koja je do juče bila prvoplasirana, remizirala je sa ŽAK-om na Vašarištu 1:1. Kikinđani su poveli golom Marka Zečevića, da bi u drugom poluvremenu Slavko Ćulibrk izjednačio. ’’Sloboda’’ sada ima bod manje od komšija u Banatskom Velikom Selu, dok su kikindski Železničari na solidnom osmom mestu. OFK ’’Kikinda 1909’’ remizirala je 3:3 na gostovanju u Plandištu protiv ’’Sloge’’. Uz jedan autogol, strelci za tim sa Gradskog stadiona, koji je još uvek pri dnu tabele, bili su Andrej Krasin i Stefan Kresoja.

Sledećeg vikenda očekuje nas lokalni derbi između OFK ’’Kikinde 1909’’ i ’’Kozare’’ iz Banatskog Velikog Sela. Utakmica je zakazana za subotu u 13 sati. Žak putuje u Perlez na utakmicu protiv ’’Vojvodine 1928’’, a ’’Sloboda’’ dočekuje ’’Proleter’’ iz Banatskog Karlovca.

Odigrane su i utakmice 13. kola Područne fudbalske lige – Zrenjanin. U lokalnom derbiju u Nakovu, domaći ’’Polet’’ slavio je sa 3:1 protiv mokrinskog ’’Delije’’. Fudbaleri ruskoselske ’’Crvene zvezde’’ poraženi su kod kuće od ’’Mladosti’’ iz Banatskog Despotovca sa 3:1. Sledeći vikend, Mokrinčani će ugostiti  ’’Naftagas’’ iz Elemira, Nakovčani putuju u Čentu ekipi ’’Banata’’, dok Ruskoselce očekuje teško gostovanje u Vojvoda Stepi.

error: Content is protected !!