Ekipa „Plava laguna“ odbranila titutlu pobednika takmičenja „Vojvodina open Inviktus“

Pobednik takmičenja „Vojvodina open Inviktus“, koje je večeras održano na otvorenim bazenima u Kikindi, je ekipa „Plava laguna“. Drugo mesto osvojila je ekipa „Krivina“, a treće „Akva termal“. Nadmetanje koje je slično nekada vrlo popularnim „Igrama bez granica“, treću godinu zaredom organizovao je Sportski centar „Jezero“, pod pokroviteljstvom lokalne samouprave. 

Ekipe iz Novog Sada, Kikinde i okoline nadmetale se u više od deset interesantnih i atraktivnih disciplina na vodi, a najspretnija od devet ekipa bila je „Plava laguna“, koja je trijumfovala i prošle godine:

Prvi poligon je bio malo težak, jer u ekipi imamo samo dve devojke. Svi smo sportisti, tako da nam ovo takmičenje nije bilo veliki izazov i uspeli smo da pobedimo kao i prošle godine – kaže Kikinđanka Milica Matijević iz pobedničke ekipe. 

Marija Marić iz trening centra “Invictus” iz Novog Sada istakla je da je organizacija u Kikindi bila jako dobra, kao i da je posećenost bila velika. Ona je podsetila da će sutra, sa početkom u 10 sati na Starom jezeru biti organizovana trka sa preprekama za decu:

Trka je duga oko 1 kilometar i ima 15 prepreka, a namenjena je uzrastu od 5 do 13 godina. Prijave su na licu mesta, uz prisustvo roditelja ili neke punoletne osobe -rekla je Marić. 

Takmičenje „Vojvodina open Inviktus“ se sastoji od nekoliko zanimljivih igara, koje mladima daju priliku da pokažu spretnost i spremnost, ali i da se dobro zabave:

Ovo je jedan od najatraktivnijih događaja tokom leta u našem gradu. Manifestaciju je organizovao SC „Jezero“ zajedno sa „Inviktusom“, a pod pokroviteljstvom Grada Kikinde. Sve je bilo na visokom nivou, bilo je i dosta publike, tako da se nadam da će tako biti i narednih godina – rekao je Dejan Pudar, direktor SC „Jezero“. 

Jelena Čudanov, predsednica Sportskog saveza Kikinde, istakla je da će Grad Kikinda i Sportski savez uvek podržavati ovakve manifestacije sportsko-zabavnog karaktera:

Sve je bilo jako dobro organizovano, uz učešće devet ekipa. Bilo je zanimljivo i za gledanje, tako da su i tribine bile pune. Verujem da će sledeće godine to biti još bolje i zanimljivije – rekla je Čudanov. 

 

error: Content is protected !!