Edukativno-sportski događaj „Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu“ održan u bašaidskoj Školi

Dunav osiguranje Sportske igre mladih, u okviru 9. sezone, i Sportski savez Kikinde organizovali su danas u Osnovnoj školi „Prvi oktorbar“ u Bašaidu edukativno-sportski događaj  „Zero Waste – Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu”. Cilj ove aktivnosti, koja će biti organizovana širom zemlje, je da deca i mladi kroz promociju sporta prođu i edukaciju i spoznaju značaj održivog razvoja, reciklaže i zaštite životne sredine. 

Kroz promociju sporta i zdravog načina života, u okviru kampanje „Budi deo igre – Čuvajmo našu planetu“, realizuju se i edukativne aktivnosti, uz koje deca i mladi imaju priliku da se upoznaju sa značajem održivog razvoja, zaštite životne sredine, reciklaže kao i da učestvuju u sportskim takmičenjima na edukativnom poligonu:

Osim sportskog nadmetanja, deca imaju i jednu vrstu edukacije o ekologiji, sa ciljem da steknu određena znanja o zaštiti životne sredine i prirode – rekao je Marko Terzin, koordinator “Dunav osiguranje Sportskih igara mladih“.

Deca u većim sredinama imala su priliku da na praktičan način više saznaju o zaštiti životne sredine, zato se ovogodišnja kampanja kroz sport odvija i po školama u ruralnim područjima. Sportski savez Kikinde bio je danas domaćin interesantnog edukativno-sportskog programa, koji je u Bašaidu organizovao zajedno sa Sportskim igrama mladih:

Jako je bitno da deca u ovom uzrastu, tokom osnovnoškolskog obrazovanja, shvate koliko je važno za našu zemlju i planetu čuvanje okoline, a upravo se kroz sport i igru to najbolje uči – kaže Dragan Pecarski, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

U sklopu kampanje, organizovaće se 35 ovakvih događaja u Srbiji, na kojima će imati priliku da učestvuju deca osnovnih i srednjih škola, učitelji, nastavnici i građani.

error: Content is protected !!