Džudo: Povratak državnog prvaka Nemanje Milića u kikindski „Partizan“

Nemanja Milić, višestruki osvajač medalja na državnim prvenstvima u svim uzrasnim kategorijama, kao i odličja na evropskim kupovima, nakon pet godina vratio se u svoj matični klub, kikindski „Partizan“. Milić je u Nišu završio Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja, nakon čega se vraća u Kikindu gde će biti i takmičar i trener. 

Novi stari član kikindskog Džudo kluba „Partizan“ ima velike ambicije i očekivanja u narednom periodu: 

Moja očekivanja i ambicije kao takmičara su da naredne godine u Kikindu vratim titulu prvaka države u seniorskoj konkurenicji. Želja mi je i da nastupam na evropskim i svetskim takmičenjima i da dođem i do tih najvećih medalja. Kada je u pitanju Superliga, verujem da će Kikinda ove godine napraviti jedno jako lepo iznenađenje – rekao je Nemanja Milić. 

 Kako je za naš radio istakao Svetislav Vukmirica, sportski direktor Džudo kluba „Partizan“, Nemanja Milić može mnogo da doprinese ovom sportu u našem gradu i kao takmičar i kao trener: 

Nemanjin primer je i lepa poruka za sve mlade ljude da znaju da mogu i da treba da se vrate u Kikindu i tu primene znanje koje su stekli školujući se u većim gradovima. Krajem novembra očekuje nas dvonevno takmičenje u okviru Super džudo lige Srbije. Ekipa je skoro formirana, a ambicije su da naš klub bude ponovo u samom vrhu srpskog džudoa i da pokušamo da osvojimo medalju, koja bi nam omogućila i takmičenje u Evropi, što i jeste naš cilj – rekao je Vukmirica.

Jelena Krvopić, predsednica kluba i trener, istakla je da se Džudo klub „Partizan“ širi i u stručnom smislu:

Dosad smo radili sa tri ekipe, a sada osim poletaraca, srednje grupe i prve ekipe, imamo i sportsku školicu. Kod dece u ranom uzrastu se na taj način zadovoljava njihova potreba za kretanjem, a kroz igru i pokret razvijaju svoje motoričke sposobnosti -rekla je Krvopić. 

error: Content is protected !!