Kikinda želi da naredne godine napravi spektakl kao domaćin „Ritma Evrope“

Na velikom dečjem muzičkom takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“, Kikinda je osvojila prvo mesto i biće domaćin ovog festivala naredne godine. Ena Gogić, Ena Šošić, Milana Rajkov i Iva Plemić fantastičnim nastupom u Zrenjaninu osvojile su srca i glasove žirija i pubilke. Kikinđanke će predstavljati naš grad i Srbiju u međunarodnom superfinalu u Severnoj Makedoniji. 

Povodom ovog velikog uspeha na najvećem muzičkom takmičenju za decu i mlade na ovim prostorima, gradonačelnik Nikola Lukač izjavio je da je Kikinda veoma ponosna na ove četiri mlade devojke:

Ena, Milana, Iva i Ena su uspele da Evropu dovedu u Kikindu i svi smo veoma srećni zbog toga i ponosni na njih. Želimo da naredne godine, svi zajednički, ovde u našoj predivnoj Kikindi napravimo pravi spektakl. Potrudićemo se da dostojno reprezentujemo naš grad i da ugostimo sve ostale učesnike ovog velikog takmičenja – rekao je Lukač. 

Četrnaestogodišnja Ena Gogić, učenica Gimnazije „Dušan Vasiljev“, drugu godinu zaredom je kao vokal predstavljala naš grad na takmičenju „Srbija u ritmu Evrope“. Na sceni su joj, u plesnom nastupu, društvo pravile Iva Plemić, Ena Šošić i Milana Rajkov: 

Bilo nam je divno i tokom priprema i na sinoćnom nastupu. Veoma smo zadovoljne ovim uspehom, jer smo dale sve od sebe da „Ritam Evrope“ dovedemo u Kikindu, i nadamo se da su svi ponosni na nas što smo uspele u tome -rekla je Ena. 

Igor Karadarević, direktor „Ritma Evrope“, ističe da su Kikinđanke pokazale veliku profesionalnost i tokom priprema i na samom takmičenju:

Pobednicama bih poželeo da im ova pobeda bude odskočna daska za veliku Evroviziju. Već sada počinjemo sa upoznavanjem Kikinde kao grada domaćina naredne godine. Siguran sam da će spektakl biti još veći nego sinoćni u Zrenjaninu, jer Kikinda to svakako zaslužuje – rekao je Karadarević. 

Pobednice kao nagradu očekuje putovanje u Kipar, a imaće priliku i da svoj grad i državu predstave na međunarodnom superfinalu u Severnoj Makedoniji, gde će osim šest predstavnika naše zemlje učestvovati i predstavnici Crne Gore, Bosne i Hercegovine i zemlje domaćina. 

 

error: Content is protected !!