Džudisti „Partizana“ se u nedelju bore za medalju u Super džudo ligi

U Super džudo ligi Srbije, najelitnijem takmičenju u ovom sportu u našoj zemlji, takmičari kikindskog „Partizana“ u nedelju, 26. novembra boriće se za bronzanu medalju. Prvi dan dvodnevnog takmičenja Kikinđani su završili uspešno, i pobedom nad višestrukim šamiponon države Omladinskim džudo klubom „Beograd“ obezbedili borbu za treće mesto. Svetislav Vukmirica, sportski direktor Džudo kluba „Partizan“, ističe da nije bilo lako i da su protivnici bili teški:

Splet nesrećnih okolnosti i neke čudne sudijske odluke uticali su na to da izgubimo neke mečeve koje je trebalo da dobijemo. Pored svega toga, uspeli smo da ostvarimo cilj, a to je da se sutra borimo za medalju koju žarko i jako želimo. Daćemo u nedelju sve od sebe da naš klub ponovo osvoji medalju i bude u samom vrhu srpskog džudoa – rekao je Vukmirica. 

Kikinđani su prvi meč u grupi zamalo izgubli od novosadskog kluba, zatim su ubedljivo savladali beočinski „Cement“ i plasirali se u četvrtfinale, gde su se sastali sa zrenjaninskim „Proleterom. U repasažnom meču, pobedili su favorita i višestrukog prvaka države ODŽK „Beograd“. 

error: Content is protected !!