Džudisti „Partizana“ doneli tri medalje iz Zagreba

Takmičari kikindskog Džudo kluba „Partizan“ osvojili su tri odličja na Međunarodnom turniru „Zagreb open 2024“. Najsjajnijim medaljama okitili su se kadet Nikola Isakov i senior Nemanja Milić, dok je kadet Simon Petković osvojio bronzano odličje. Filip Srejin je zauzeo peto mesto, dok su Luka Ristevski i Miloš Rakin takmičenje završili na sedmom mestu. 

Takmičenje je okupilo više od 400 džudista iz 59 klubova i deset zemalja. U pitanju je važan, bodovni turnir, tako da su Kikinđani imali priliku da odmere snage sa najkvalitetnijim takmičarima:

Bila je vrlo jaka konkurencija, mečevi su bili teški i dugi, a naši takmičari su dali sve od sebe i pokazali su da su pripreme bile efikasne i da su spremni za predstojeći period. Početkom februara nas očekuje Vojvođansko kadetsko prvenstvo, a nakon toga i Državno prvenstvo – rekao je Nemanja Milić trener i takmičar Džudo kluba „Partizan“. 

Nikola Isakov trenira džudo četiri godine, a iz Hrvatske je doneo najsjajniju medalju:

Očekivao sam dobar nastup i osvajanje medalje. Nakon pet dobrih borbi, stigao sam do najsjajnijeg odličja. Ovaj uspeh mi je vetar u leđa za predstojeća takmičenja – rekao je Isakov. 

Kadet Simon Petković osvojio je bronzanu medalju u Zagrebu:

Nisam očekivao osvajanje medalje, tako da sam veoma zadovoljan ovim uspehom. Želeo sam da proverim formu pred predstojeće Vojvođansko prevnstvo za kadete, koje mi je jako važno takmičenje – rekao je Petković. 

error: Content is protected !!