Državni sekretar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj posetio fudbalske klubove u Mokrinu i Velikom Selu

Marko Kešelj, državni sekretar u Ministarstvu sporta, zajedno sa gradonačelnikom Nikolom Lukačem i članovima Gradskog veća Draganom Pecarskim i Nebojšom Jovanovim, posetio je danas fudbalske klubove „Delija“ u Mokrinu i „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu i prisustvovao treninzima mladih fudbalera. Državni sekretar je tom prilikom uručio pomenutim klubovima garniture dresova i lopti, a imao je i priliku da se, u razgovoru sa predstavnicima lokalne samouprave, upozna sa ulaganjima u sport i sportsku infrastrukturu u našem gradu:

Cilj akcije Ministarstva sporta, u okviru koje obilazimo klubove u manjim mestima, je da pokažemo da nema malih i velikih klubova. Želimo da svako dete na teritoriji naše zemlje ima iste uslove za bavljenje sportom – poručio je Kešelj. 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da briga nadležnog Ministarstva o klubovima u malim mestima mnogo znači, pre svega deci koja se bave sportom, ali i trenerima:

Ovo je i prilika da deca razgovaraju sa vrhunskim sportistom, što može da ih motiviše za dalje bavljenje sportom i da budu još bolji. Trudićemo se i dalje da ulažemo u sport, posebno u najmlađe kategorije, kako bismo promovisali zdrav način života. Ulažući u sport ulažemo i u budućnost – istakao je Lukač. 

Darijan Simić, predsednik FK „Delija“ iz Morkina“ ističe da je poseta predstavnika Ministarstva veoma značajna, kao i poklon koji im je uručio državni sekretar:

Oprema će nam mnogo značiti za održavanje treninga i za rad sa decom. Naš klub može da se pohvali time da je najbrojniji na teritoriji grada kada su u pitanju mlađe selekcije, jer imamo oko 90 dece, koja su raspoređena u više uzrasnih kategorija – rekao je Simić. 

U FK „Kozara“ u Banatskom Velikom Selu trenira oko šezdesetoro dece:

Donacija i poseta predstavnika Ministarstva i lokalne samouprave nam mnogo znače. Naš klub trenutno ima četiri selekcije: deca mlađeg uzrasta, pioniri, kadeti i seniori– rekao je Nikola Ikić, predsednik „Kozare“. 

error: Content is protected !!