Dajana Butulija u Kikindu donela još jedno zlato sa Evropskog prvenstva

Kikinđanku Dajanu Butulija, reprezentativku Srbije u košarci, osvajačicu dve zlatne i bronzane medalje na evropskim prvenstvima, kao i bronzanog olimpijskog odličja, danas su u Gradskoj kući primili gradonačelnik Nikola Lukač i član Gradskog veća za sport i omladinu Dragan Pecarski. 

Dajana Butulija i njene saigračice osvojile su još jednu zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu ove godine, i ponovile uspeh iz 2015. godine. Košarkašice Srbije su 27. juna u finalu u Španiji savladale reprezntaciju Francuske i postale šampionke Starog kontinenta. Dajana otkriva da je prošla godina za nju bila veoma teška, jer se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim problemima:

Deset meseci sam bila van terena i mislila sam da možda neću više moći uopšte da igram košarku, a kamoli na tom vrhunskom nivou, za reprezentaciju. Marina Maljković je, kao i uvek verovala u mene i zahvaljujući tome i mojoj velikoj želji  uspela sam za mesec i po dana da se vratim na teren i da igram i Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre. Zbog svega što sam prošla, sve ovo je za mene zaista ogroman uspeh. Uz pozitivno razmišljanje i svakodnevnu borbu sve je moguće u životu. Ponosna sam na sebe i zahvalna Marini što mi je dala priliku da igram za reprezentaciju i osvojim još jedno zlato – rekla je Dajana. 

Gradonačelnik Nikola Lukač istakao je da je Kikinda veoma ponosna na Dajanu Butulija, koja nas je mnogo puta obradovala i donela radost sugrađanima osvajanjem medalja na najvećim takmičenjima:

Zaista si motiv i uzor svih mladih, koji bi želeli da dostignu tvoje uspehe. Ti si primer da je moguće sve postići vrednim radom, odricanjima i marljivim treniranjem. Hvala ti što si nam omogućila da uživamo u tvojim nastupima i da se na nekim način poistovetimo sa tvojim uspehom, i zaista si nas učinila ponosnim – rekao je Lukač. 

error: Content is protected !!