Prijem u Gradskoj kući za osvajača olimpijskog srebra Damira Mikeca

Danas je u Gradskoj kući upriličen prijem za strelca Damira Mikeca, koji je na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebrnu medalju u gađanju iz vazdušnog pištolja. Mikec je u svojoj karijeri osvojio 11 medalja na evropskim prvenstvima i po jednu na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama. 

Damir Mikec je u Kikindu došao kod kolege iz reprezentacije, Duška Petrova, a kako kaže mnogo voli da dođe u naš grad jer se u ovom kraju oseća kao kod kuće, s obzirom na to da mu je majka iz Sente i da je detinjstvo provodio u ovom delu Vojvodine. Reprezentativac Srbije u streljaštvu, čija je specijalnost gađanje iz vazdušnog pištolja, predstavljao je našu zemlju na 4 Olimpijade, a na ovogodišnjoj je uspeo da se okiti srebrnom medaljom: 

Kvalifikovati se za Olimpijske igre je ogromna stvar, a osvojiti medalju je nešto veličanstveno. Pojedini veliki sportisti i šampioni nisu uspeli da osvoje olimpijsko odličje u karijeri, tako da je ovo zaista neverovatan uspeh. Msilim da još uvek nisam ni svestan svog uspeha, ali svakako da mi je ovo najznačajnija medalja od 38 koliko sam ih osvojio na velikim takmičenjima– rekao je Mikec.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da je veliko zadovoljstvo ugostiti sportiste koji su postigli izuzetne rezultate: 

Drago mi je što Kikinda prepoznata kao grad sporta, a u narednom olimpijskom ciklusu bismo voleli da i naš Duško Petrov bude učesnik i obraduje nas uspehom. Želimo da uspešni sportisti budu uzor mladim Kikinđanima i da ih motivišu da se bave sportom. Ovo je dokaz da se vrednim radom i posvećenim treniznima ostvaruju snovi, a još kada se donese medalja u svoju zemlju, to je poseban osećaj i fantastičan uspeh -kazao je Lukač. 

 

error: Content is protected !!