INFO Servis, Sport

Bolji uslovi za treniranje za još bolje rezultate: Streljački klub Kikinda među šest najboljih u zemlji

U kikindskoj streljani u Ulici Ivana Jakšića urađeni su podovi i rasveta, zanovljeni oružje i mete, kako bi takmičari mogli da treniraju u što boljim uslovima. Strelci iz našeg grada redovno postižu sjajne rezultate, a na nedavno održanom 3. kolu Kupa Srbije u Beogradu osvojili su četiri medalje. Pre samo dve godine, Streljački klub Kikinda je na rang listi od 33 kluba u našoj zemlji zauzimao 29. mesto, prošlu godinu završio je na 16. dok je sada među šest najboljih u Srbiji.

Duško Petrov, naš trofejni strelac, reprezentativac, državni rekorder i osvajač medalja na svetskom i evropskim prevnstvima, kaže da vrhunski rezultati ne mogu da se ostvare ukoliko sportisti ne treniraju u zadovoljavajućim uslovima:

Uslovi u streljani su pre rekonstrukcije bili na minimalnom nivou. Urađeno je dosta toga ove godine, kako bismo obezbedili adekvatne uslove. Ostaje nam još da nabavimo elektronske mete, bez kojih ne možemo da treniramo za velika takmičenja. U narednom periodu ćemo dobiti još tri elektronske mete i sedam novih vazdušnih pištolja. Ovaj sport je izuzetno skup, ali se trudimo svim snagama da obezbedimo ono što nam je potrebno – rekao je Petrov. 

Zahvaljujući zapaženim rezultatima, Kikinda je postala prepoznatljiva i u Srbiji i u regionu, kada je u pitanju ovaj sport:

Povratkom Duška Petrova u Kikindu i ovdašnji klub, streljaštvo u našem gradu je dosta napredovalo. Streljana je bila dosta zapuštena u prethodnom periodu, a na inicijativu Petrova, grad je prepoznao da treba uložiti sredstva u ovaj objekat. To još nije završena priča, i dalje ćemo podržavati i ovaj i ostale klubove sa teritorije našeg grada – istakao je Dragan Pecarski. član GV za sport i omladinu. 

Pratite nas FB
error: Content is protected !!